Får penge tilbage efter bedrageri

Lærerkreds 42 for Lejre/Roskilde har fået 2,8 millioner af de 4,8 millioner kroner, som en tidligere kasserer igennem 26 år bedrog for kredsen for, tilbage, skriver DAGBLADET Roskilde.

Den glade nyhed kommer fra Marianne Lund, der er formand for Lejre Lærerforening. Den tidligere kasserer havde brugt pengene på rejser og luksus, så lærerkredsen måtte i stedet hente pengene i den tidligere revisors forsikringsselskab.
Den tidligere kasserer har erkendt bedrageri for 4,8 millioner kroner, og det gav ham sidste år en fængselsdom på to år og tre måneder.
Men lærerforeningen accepterede et forlig på 2,8 millioner kroner frem for at skulle igennem endnu en opslidende retssag. Bedrageriet fandt sted igennem 26 år og blev afsløret i foråret 2006, da Lejre Lærerforening blev etableret som selvstændig kreds, mens lærere fra Ramsø, Gundsø og Skovbo kom ind i lærerforeningerne for henholdsvis Roskilde og Køge.
Kredsens nye kasserer kunne ikke få overdraget papirerne af den hidtidige kasserer, og snart blev det klart, at der var noget ravruskende galt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere