Falsk luksus strømmer ind over grænserne

Allerede i første halvår af 2010 har Skat snuppet flere kopivarer end hele sidste år. Falsk luksus har fået en 'renæssance', siger Skat til metroXpress. Forbrugerrådet advarer mod de billige varer

Falske luksusvarer strømmer ind over de danske grænser.
Alene i første halvår af 2010 har Skat snuppet mere end hele sidste år sammenlagt.
»De dyre luksusvarer har fået en renæssance, efter at de har været for nedadgående i nogle år. Lige nu ser vi mange falske luksusure, kopier af dyre designertasker og andre forfalskede mærkevarer,« siger Trine Dancygier, der er leder af Skats Task Force for Varemærkeforfalskning ved Skat København.
I 2009 tilbageholdt Skat varer for en værdi af 47 millioner kroner. Allerede i første halvår af 2010 år har tallet passeret 54 millioner. Falsknerne har ændret taktik og falbyder nu de varme varer over internettet, lyder det.
»Rigtig mange forfalskede luksusvarer kommer som postforsendelser eller med kurerpost, fordi de handles over internettet. Og man prøver i høj grad at omgå vores kontroller ved blandt andet at opdele forsendelserne. Det står i forhold til tidligere, hvor vi så flere store forsendelser, der ankom med container eller fly,« siger Trine Dancygier.
Privatpersoner kan ikke retsforfølges for at købe en fake Gucci-taske eller et billigt Rolex-ur over internettet, hvis det er til eget brug. Alligevel advarer Forbrugerrådet mod at bruge nettet til at gøre den slags slagtilbud.
»Man risikerer at komme i klørene på kriminelle. Den slags virksomheder er jo ikke i den pæne del af forretningssektoren. Der kan også være andre former for kriminalitet involveret, hvor man løber en risiko ved at købe kopivarerne,« siger Vagn Jelsøe, afdelingschef i Forbrugerrådet til metroXpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere