"Falsk" havfrue forvirrer turister på Langelinie

Beboerne ved Langelinie har i årevis forgæves forsøgt at komme af med den 7 tons tunge storesøster til den verdensberømte Lille Havfrue.

Restauratør Peter Bech har fået politikerne i Dragørs ja til at opsætte to havfruer på havnen i Dragør, og det har fået kampen mod hans havfrue på Langelinie til at blusse op.

Her lejede han i 2007 en central plet af havnens ejer By og Havn og opsatte en stenhavfrue, der i størrelse og attributter langt overgår den oprindelige Lille Havfrue.

Beboerne omkring Langelinie oplever, at når turisterne ankommer til Langelinie for at se Den lille Havfrue, tror mange, at Peter Bechs fire meter høje havfrue er Edvard Eriksens verdensberømte skulptur fra 1913.

"Vi oplever, at turisterne bliver forvirret og tror, det er den rigtige Lille Havfrue. Så viser vi dem hen til Eriksens havfrue", fortæller næstformand i Grundejerforeningen for Langelinie, Jens Lillelund til TV2/Lorry.

De fem beboerforeninger, der ligger omkring Langelinie, og som repræsenterer 400 beboere, har skrevet under på en klage til By og Havn over, hvad beboerne kalder den "falske" havfrue.

"Jeg mener ikke, at man bare skal kunne opsætte et plagiat af Den lille Havfrue på så centralt et sted", siger Jens Lillelund.

By og Havn har lavet en lejekontrakt med Peter Bech, der løber frem til 2017.

Se hele historien i vores udsendelse i aften kl. 19.30.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Skærmbillede 2021-01-11 kl. 14.26.40

Bjarke Ingels store vinterbader-projekt på Islands Brygge risikerer dødsstødet

Musik i Lejet

Populær musikfestival er optimistiske: "Det bliver den bedste udgave nogensinde"

sjælør station

Kakkel-vægge skal skabe tryghed omkring S-togsstationer

De Ukendte Danmarksmestre - trespring

playDanmarksmesteren i trespring springer ud som bobslædeatlet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere