Fagforbund med bred opfordring: Lad folk arbejde hjemmefra igen for at spare benzinen

Mange borgere, der pendler mellem arbejde og hjem, har i den seneste tid mærket, at det er blevet væsentligt dyrere at komme på arbejde. Hjemmearbejde er løsningen, mener HK.

En stor del af danskerne på arbejdsmarkedet stiftede bekendtskab med hjemmearbejde under corona.

Den tid er nu ovre, men det kan i den kommende tid give god mening for mange at genoptage arbejdet på hjemmekontoret igen, mener fagforbundet HK Privat.

Denne gang er det dog ikke for at undgå spredning af en dum virus, men for at undgå at udhule folks økonomi.

quote I Hovedstadsområdet er der mange som arbejder i København, men som bor i kommunerne rundt om på Sjælland, som får et ordentlig smæk, når de pendler

Simon Tøgern, formand for HK Privat

De seneste måneders stigende benzin- og dieselpriser har nemlig gjort det markant dyrere at komme til og fra arbejde, hvis man er afhængig af sin bil.

- Mange af vores medlemmer kører langt for at komme til og fra arbejde, og deres privatøkonomi bliver hårdt ramt af stigende benzinpriser. Derfor er vores opfordring, at man igen tager en snak om hjemmearbejde rundt omkring på arbejdspladserne og er åbne over for, at det kan være en nødvendighed for nogle lige for tiden, siger formand for HK Privat, Simon Tøgern.

Tirsdag mødtes Skatterådet for at drøfte, om satserne for kørselsfradrag- og godtgørelse skal ændres, da det er Skatterådet, der har ansvaret for at bestemme taksterne.

Men efter mødet er medlemmerne blevet enige om, at der foreløbig ikke kommer til at ske ændringer i de vilkår, som især en del pendlere nyder godt af, lyder det i en skriftlig kommentar.

Rådet vil i stedet afvente situationen og foretage en ny vurdering på næste møde, som  finder sted 26. april.

Har brug for besparelse nu og her

Helt almindelige lønmodtagere har dog brug for at få lettet udgifterne her og nu, og der kan hjemmearbejde altså være et hurtigt og effektivt middel for at polstre økonomien i en tid, hvor de øvrige energipriser og udgifter til blandt andet fødevarer er steget betragteligt.

Og med Skatterådets beslutning om at udskyde en eventuel beslutning om at ændre fradragene, mener Simon Tøgern, at HK's forslag om mere hjemmearbejde bliver endnu mere aktuel.

- Når vi snakker med vores medlemmer, så fylder det rigtig meget, at det i løbet af få uger for nogen er blevet flere tusinde kroner dyrere om måneden at komme på arbejde. Og er man to i en familie, som begge har noget vej at køre, så kan det mærkes, siger Simon Tøgern til TV 2 Lorry.

- Og netop i Hovedstadsområdet er der mange som arbejder i København, men som bor i kommunerne rundt om på Sjælland, som får et ordentlig smæk, når de pendler.

Simon Tøgern understreger, at der ikke skal være tale om kollektiv hjemsendelse men en mulighed, som den enkelte helt frivilligt kan benytte sig af, hvis hjemmearbejdet er muligt – og hvis man trives med det.

- Vi er godt i gang med at genopbygge det kollegiale fællesskab rundt omkring, og det skal vi blive ved med. Men vi må heller ikke være blinde for, hvor stor en forskel en eller to hjemmearbejdsdage om ugen kan gøre for den enkeltes privatøkonomi. Samtidig giver det noget fleksibilitet, som vores medlemmer sætter pris på, og så er det i øvrigt heller ikke så skidt for klimaaftrykket, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik