Fagbevægelse: Nyt ultimatum til Ryanair

Fagbevægelsen truer med at udvide sympatikonflikt mod Ryanair til lufthavnene i Billund og Tirstrup.

Et nyt kapitel i historien om det anspændte forhold mellem det irske flyselskab Ryanair og den danske fagbevægelse ser ud til at blive skrevet onsdag.

Ifølge Serviceforbundets formand, John Dybart, skal de to parter mødes klokken 11 i København, og fagforeningen vil her forsøge at fremlægge et forslag til en overenskomst for selskabets ansatte i Danmark.

- Alle snakker kun om konflikter og blokade, men det primære er at lave en overenskomst, der gælder for de mennesker, der bor i Danmark og arbejder i Danmark, og det forsøger vi igen, siger John Dybart til Ritzau.

Finder parterne ikke hinanden, er fagbevægelsen dog klar til endnu en optrapning.

LO-fagbevægelsen har i så fald besluttet at udvide den varslede konflikt, så den ikke bare omfatter Københavns Lufthavn i Kastrup, men også lufthavnene i Billund og Tirstrup.

Konflikten begyndte, da Ryanair etablerede en base i København 1. marts, men nægtede at forhandle en overenskomst med de danske fagforeninger. Det fik LO til at varsle en blokade, og sagen endte i Arbejdsretten.

Her tabte Ryanair, og det har fået selskabet til at varsle en lukning af den københavnske base, som i stedet skal flyttes til Litauen.

Tirsdag meddelte selskabet dog, at det vil beholde basen, hvis blokadevarslet droppes, men det er der ikke tale om, understreger John Dybart.

- Vi afmelder ikke nogen konfliktvarsler, siger han.

Ifølge fagforeningsmanden er det Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, og selskabets danske advokat, der deltager i mødet.

De vil blive præsenteret for det samme udkast til en overenskomst, som de nægtede overhovedet at kigge på tilbage i februar.

- Vi har et forslag med, og det er det samme forslag, jeg havde med ved det seneste møde i London i februar. Det er en ganske almindelig gennemsnitsoverenskomst, siger John Dybart.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20091008-142855-6-1920x1280we

playResterne af gammel ghetto bliver til nyt rådhus

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere