Fætre fra Husum har (måske) bygget verdens hurtigste el-motorcykel

Den nuværende verdensrekord blev sat for cirka otte år siden. Men nu forsøger True Cousins at slå denne rekord.

El-motorcyklen Silver Lightning. Foto: True Cousins

Benzin og bilos er formentlig nogle af de ting, man tænker på, når man hører ordene drag racing.

Men nu har to fætre, som sammen udgør holdet True Cousins, skabt en el-motorcykel, som skal tage kampen op om verdens hurtigste el-køretøj.

Læs også Vrum Vrum: Københavnske fætre slår to verdensrekorder

Den nuværende verdensrekord ligger på 6,94 sekunder på 402 meter og blev sat for cirka otte år siden af amerikaneren Larry ’Spiderman’ McBride.

True Cousins er inviteret med til efterårets største motorevent i Europa. Eventet hedder ’Not The European Finals’ og bliver kørt på racerbanen Santa Pod Raceway, som ligger i Podington i England cirka 100 kilometer nord for London.

Den spæde start

Holdet True Cousins består af de to fætre Glenn E. Nielsen og Hans-Henrik Thomsen. Fætrene startede med at tjene penge til deres hobby ved at bygge og reparere ting for andre.

- Hvis man skal køre motorsport på højt niveau, har man brug for masser af penge, forklarer Hans-Henrik til TV 2 Lorry. 

Men for cirka fem år siden besluttede fætrene sig for at starte en forretningen, hvor de sælger lithiumbatterier, for at kunne tjene endnu flere penge til at bygge motorcykler.

Det er Glenn, der står for at bygge og reparere, mens Hans-Henrik kører motorcyklen.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Hans-Henrik (tv) og Glenn (th). Foto: True Cousins

Fætrene startede i det små ved at forsøge at slå én af de langsomste rekorder inden for deres klasse, men som årene gik blev de motorcykler, som de byggede, hurtigere og hurtigere.

I 2018 byggede de Silver Lightning alene med det mål for øje at bygge det hurtigste el-køretøj uanset klasse og transportmiddel.

Rekordforsøget

I sommer kørte Hans-Henrik de 402 meter, som er længden på en drag race-bane, på 7,08 sekunder og var derved tæt på at slå den nuværende rekord på 6,94 sekunder.

Det resulterede i, at de blev inviteret til at deltage i arrangementet ’Not the european finals’, hvor de nu får muligheden for at slå rekorden.

En video fra da True Cousins kørte banen i Mantorp i Sverige på 7,08 sek. og dermed fik den næsthurtigste tid i verden.

- Vi har fået fjernet 10 kilo fra motorcyklen, så den kan køre hurtigere. Jeg skulle også gerne have tabt mig kilo… det er det desværre ikke gået så godt med, fortæller Hans-Henrik. 

Santa Pod banen er ifølge Hans-Henrik en af de bedste baner i Europa blandt andet på grund af dens kvalitet. Hans-Henrik er derfor meget optimistisk omkring at slå rekorden.

- Vi vil ikke betale den dyre pris, det koster, at transportere en motorcykel til England, hvis det ikke var fordi, vi tror på det. Men der er også meget, der er ude af vores hænder som for eksempel vejr.

Hvad er drag racing

I drag racing skal man køre en kvart mil (cirka 402 meter) så hurtigt som muligt. Den nuværende verdensrekord ligger på 6,94 sekunder.

Drag racing startede i USA, hvor man tilbage i 50’erne kørte fra lyskryds til lyskryds, hvilket i mange amerikanske byer har en distance på en kvart mil. Man valgte senere at flytte gaderæsene ind på baner.

Læs også Københavnske el-løbehjul bliver mere bæredygtige

- Vi ligger ofte og kæmper om rekorder med folk fra USA, så man kan godt sige, at det er Danmark mod USA.

Hans-Henrik og Glenn har indtil videre kun kørt på baner i Sverige, da der ikke er nogle drag race-baner i Danmark.

Man har mulighed for at se, om det lykkes fætrene at slå verdensrekorden på Santa Pod Raceways hjemmeside, Facebook-side og YouTube-side via en livestream. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik