Færre vil studere på RUC

Den rekordstore ansøger-regn til universiteterne og de videregående uddannelser har ikke dryppet på Roskilde Universitet (RUC). Det viser universitetets egne ansøgningstal, der netop er blevet offentliggjort, fortæller DAGBLADET Roskilde.

Foto: Lorry

5251 ansøgninger har universitetet modtaget. Det er 257 - eller 4,7 procent - færre, end sidste år. Til sammenligning har SDU fået 11 procent flere ansøgere.

Det er dog ikke noget, der skaber bekymrede miner hos RUCs ledelse.

- Vi steg sidste år, og årets lidt lavere søgetal tror vi er udtryk for tilfældigheder. Så alt i alt er vi er udmærket tilfredse med årets søgning, siger RUCs prorektor, Hanne Leth Andersen.

Årsagen til det lavere søgetal skal især findes i, at færre unge har søgt ind på samfundsvidenskab i år. 11,7 procent færre ansøgere er det blevet til på RUC. Hvorfor det er gået sådan, tør prorektor ikke gætte på:

- Vi står stadig i en privilegeret situation i forhold til at få fyldt pladserne ud. Vi er mere optagede af at få studerende ind, der gerne vil RUCs studieform med projekter og selvstændigt arbejde, siger Hanne Leth Andersen, der ikke kan sige om den laver søgning kommer til at påvirke sidste års karakterkrav til samfundsvidenskab på 6,8.

Årets søgetal har dog også lyspunkter. Ligesom resten af landets universiteter oplever Roskilde større søgning på naturvidenskab. 330 ansøgere er der kommet i år. En stigning på 16 procent.

- Og vi forventer faktisk, det vil fortsætte næste år, når vi udvider vores kapacitet med et helt nyt laboratorie-hus, siger hun til DAGBLADET Roskilde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik