Færre sommerindbrud på Vestegnen

Hen over sommeren har Københavns Vestegns Politi oplevet et faldende antal indbrudsanmeldelser, sammenlignet med sommeren 2014.

Foto: TV 2 Lorry

Sidste år blev der i alt anmeldt 365 indbrud i privat beboelse på Vestegnen i ugerne 27 til og med uge 33. I år er der blevet anmeldt 231 indbrud i alt i samme periode. Der er dermed tale om et fald på over 35 procent.

- Vi er rigtig glade for at se, at antallet af sommerindbrud falder over alt på Vestegnen. Det følger dermed den faldende tendens vi har set i hele 2015. Så dette er også en mulig for os for at sige tak for hjælpen til de borgere, der har hjulpet med anmeldelser og med at holde øje med naboen hus, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby.

Se politiets liste over antal indbrud i 2014 og 2015 her.

Det er ikke muligt at pege på en enkelt årsag, men det sker efter at både borgere og politi har haft særligt fokus på indbrud. Københavns Vestegns Politi har i en længere periode arbejdet målrettet på at bringe antallet af indbrud ned i kredsen, ligesom over 8000 vestegns-husstande har tilmeldt sig ordningen Nabohjælp.

- Vi arbejder dog på at bringe tallet længere ned - 1 indbrud er 1 for meget - og det håber vi på borgernes forsatte hjælp til. Så ring til os, hvis du ser noget mistænkeligt i dit nabolag, siger vicepolitisinspektøren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik