Færre indbrud på Vestegnen

Politiet melder om færre sommerferie-indbrud på Vestegnen. Her er antallet af indbrud i hele taget faldende.

Borgere på Vestegnen kan godt tage på ferie uden at skulle ligge søvnløse om natten, fordi de frygter indbrud derhjemme. I hvert fald har der været færre indbrud i de to første uger af skolernes sommerferie end i samme periode sidste sommer.

I de forgangne uger 27 og 28 er der i alt blevet begået 78 indbrud på vestegnen - mod 89 indbrud i de samme uger i 2014.

- Vi har lidt færre anmeldte indbrud i de to første uger af skolernes sommerferie end i samme periode sidste år. Dermed følger vi tendensen for resten af 2015, hvor vi også ligger lidt under antallet af indbrud sammenlignet med første del af sidste år, siger vicepolitiinspektør Bjarne Nisted fra Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Set i et lidt større perspektiv går det i det hele taget i den rigtige retning, når det gælder indbrud på vestegnen, melder Københavns Vestegns Politi. Det tilskriver politiet blandt andet, at mange borgere har tilmeldt sig Nabohjælp.

- I det hele taget falder antallet af indbrud i disse år. Det sker efter en målrettet indsats fra politiets side og sammen med et øget fokus fra borgerne selv - blandt andet gennem succesen Nabohjælp. Men antallet af indbrud skal stadig længere ned - og her ligger der forsat en indsats for borgere og politi, siger Bjarne Nisted.

Den seneste opgørelse fra Det Kriminalpræventive Råd viser, at i alt 7944 husstande i de 11 vestegnskommuner er tilmeldt Nabohjælp.

stopindbrud.dk kan du give din egen bolig et online-indbrudstjek.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere