Færre indbrud i juledagene

Juletiden er højsæson for indbrud, men heldigvis er antallet af indbrud nedadgående.

Juledagene er en fest. I mange år har det desværre også være tilfældet for tyveknægte. Juletiden er højsæson for indbrud, men generelt set er antallet af juleindbrud faktisk faldende og det gælder heldigvis også for i år.

På tværs af politikredse blev der i 2015 anmeldt 1004 indbrud i perioden 20. december til og 25. december. Det tal var reduceret til 617 i 2017.

Med de foreløbige tal fra Rigspolitiet er kurven fortsat nedadgående. 434 indbrud er der blevet anmeldt indtil videre.

Nordsjælland stadig mest udsat

I TV 2 Lorrys sendeområde fordeler indbrudene sig jævnt, dog med Nordsjællands politikreds som højdespringer. Her modtog man 10 anmeldelser om indbrud juleaften, mens der foreløbigt ligger syv anmeldelser for 1. juledag.

Siden d. 20 december er der foreløbigt blevet anmeldt 50 indbrud i politikredsen.

Foreløbige indbrudstal i TV 2 Lorrys sendeområde

Selvom det er det højeste antal i vores region, så er det stadig færre end sidste år. Her opgjorde man også et foreløbigt tal den 25. december og der blev der anmeldt 74 indbrud.

Sidste år besøgte vi et nabolag, der med fordel har brugt Nabohjælp som et værn mod indbrudstyvene. Netop Nabohjælp har Det Kriminalpræventive Råd peget på som et effektivt værktøj, der kan forhindre indbrud.

Det er højsæson for indbrud, men antallet af anmeldte indbrud er faktisk faldet støt i flere år nu. En af grundene til det, er blandt andet flere nabohjælpere, som kan holde et vågent øje med de forladte huse

Politiet har siden 2016 haft fokus på indsatsen mod indbrud i private hjem. Indsatsen drejer sig selvfølgelig ikke kun om juledagene, men om en generel nedbringelse af det samlede antal indbrud på 8 procent frem mod 2020.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere