Færre får hjertestop på hospitalet

Da Nordsjællands Hospital i Hillerød og fire andre danske hospitaler i 2010 tilsluttede sig projektet »Patientsikkert Sygehus«, var målet at mindske dødeligheden på hospitalet med 15 procent og antallet af skader som infektioner og tryksår med 30 procent.

Nu er projektperioden slut, og det er tid til status - og til at beslutte, hvordan de kommende mål for patientsikkerhed skal se ud på hospitalet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi nåede i tredje kvartal af 2013 ned på 15 procent mindre dødelighed, men vi er ikke helt i hus med de 30 procent færre skader. Vi har mindsket antallet af patienter med skader med 20 procent, fortæller hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth til Frederiksborg Amts Avis

De fem projektsygehuse har i løbet af den tre-årige projektperiode blandt andet sat ind for at reducere antallet af hjertestop og eliminere en række hospitalsinfektioner, ligesom forekomsten af tryksår skulle mindskes og medicineringsfejl forebygges. Det er alle kendte problemer på hospitaler verden over.

Systematisk overvågning er effektivt

- Antallet hjertestop blandt indlagte patienter på Nordsjællands Hospital er faldet fra 11 til i snit syv om måneden. Vi har hen over jul haft en 14 dages periode helt uden hjertestop, hvilket aldrig er sket før, fortæller Bente Ourø Rørth.

Blandt de tiltag, som har vist sig effektive, er en systematisk måling og overvågning af patienternes vitale værdier. Temperatur, puls, blodtryk, iltmætning i blodet måles i forudbestemte tidsintervaller.

- Det betyder, at vi nu på afdelingerne tidligere end før kan opdage, hvis patienter er på vej til at blive kritisk syge - og på den måde redde flere liv, siger Bente Ourø Rørth.

Patientsikkert Sygehus er et samarbejde mellem TrygFonden, Danske Regioner og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere