Færre brandbiler i balladeområde

Én brandbil og fire mand er ganske enkelt ikke nok, hvis man skal have et forsvarligt brandberedskab i den sydlige del af Fredensborg Kommune, hvor der ofte er påsatte brande.

Det mener brandmændene på Falcks brandstation i Kokkedal, efter at politikerne i Fredensborg har annulleret et udbud og ifølge Falck vil skære antallet af brandbiler i Nivå og Kokkedal ned fra tre til en, skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Det vil gå ud over borgerne i Nivå og Kokkedal - og ikke det bedre borgerskab i Fredensborg, konstaterer Karsten Jakobsen, der er fællestillidsmand for redderne i Nordsjælland og holdleder for brandmændene i Kokkedal.
I Fredensborg Kommune ønsker borgmester Olav Aaen (V) ikke at kommentere sagen, men kommunens embedsmænd afviser, at politikerne lægger op til at forringe beredskabet. Tværtimod måtte politikerne reagere på en markant prisstigning fra Falck, og det sker ved at samtænke slukningsområdet i den sydlige del af kommunen med det kommunale beredskab, uden at kvaliteten forringes.
Men det er en skjult dagsorden for at tvinge Falck ud af området, mener reddernes tillidsmand.
- Det er jo ikke for sjov, at vi i mange år i Karlebo har haft en risikodimensionering, der siger, at vi skal have tre brandbiler, en holdleder og syv brandmænd, siger Karsten Jakobsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere