Færre børn bliver mobbet

Der er blevet længere mellem buksevand og tegnestifter på stolen, når folkeskoleeleverne i Københavns Kommune i dag tager hul på et nyt skoleår.

Foto: TV2/Lorry

For siden 2008 er antallet af børn, der bliver mobbet i kommunens skoler faldet markant, fortæller DR P4 København.

I dag har knap 9,2 procent af skoleleverne i 4. - 9. klasse oplevet at blive mobbet inden for de seneste to måneder, i 2008 var tallet 15,6 procent.

Den positive udvikling skyldes en massiv indsats fra lærere og skoleledere, mener Københavns Børne- og Ungeborgmester, Anne Vang:

- Dem man for alvor skal takke for det her, det er selvfølgelig skolelederne og de dygtige lærere, siger hun til DR P4 København.

Vi skal blive ved med at efteruddanne, siger borgmester

Men det flotte resultat kræver en fortsat indsats, siger borgmesteren:

- Det er vores opgave politisk at blive ved med at efteruddanne, så når der kommer nye lærere, der skal sørge for at skabe ro og god stemning i klassen, så får de værktøjerne med i bagagen, siger hun.

På Amager Fælled Skole er antallet næsten halveret, så det nu er mindre end hver tiende elev, som er blevet mobbet inden for et par måneder mod hver sjette sidste år.

Også forældrene har andel i det fine resultat

Og det er ikke kun lærere, elever og skoleledere, som er skyld i det pæne fald - også forældrene har del i successen. Det fortæller formand for

skolebestyrelsen Pernille Ehlers:

- Vi har gjort meget ud af at inkludere forældrene og fortælle dem, at det er vigtigt, at de lærer de andre forældre at kende. Så er det meget lettere at ringe og sige 'Hør her, lille Ida havde en uheldig episode med dit barn i går.', siger hun til DR P4 København.

Men selvom arbejdet har skabt et flot resultat, venter flere opgaver forude, fortæller Pernille Ehlers:

- Det er vigtigt, at vi skaber en stærk identitet om skolen, der siger; det er vores allesammens skole, vi skal passe på den og hinanden, pointerer hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik