Færdselssyndere slipper billigt efter smøl

Højesteret fjerner eller nedsætter bøder i seks straffesager, som lå stille i for lang tid. Seks trafikanter, der har kørt for stærkt eller har været fulde bag rattet, slipper nu med en lavere straf.

Årsagen er smøleri. Deres sager har været alt for længe undervejs ved Retten i Glostrup, fastslog Højesteret mandag. For eksempel stod en spritbilist oprindeligt til en bøde på 19.500 kroner, men den er nu sat ned til 7250 kroner.

De seks syndere har måttet vente mellem et år og ni måneder og godt tre år på at få en afgørelse.

Og det er så lang tid, at sagsbehandlingstiden overstiger det, der er rimeligt, fastslår Højesteret. Her beskriver man i øvrigt sagerne som "ukomplicerede."

I de tilfælde, hvor bøden er under 5000 kroner, slipper den dømte helt for at betale. I andre tilfælde er bøden stærkt reduceret.

Derimod er dommerne ikke med på, at de dømtes menneskerettigheder er blevet krænket, hvilket forsvarerne ellers har hævdet.

Rabatten for den urimeligt lange tid, der er gået med at behandle sagerne, betyder i øvrigt ikke, at frakendelse af kørekortet eller et kørslesforbud kan undgås, fremgår det af de seks domme.
På dette punkt har anklagemyndigheden fået medhold.

Problemerne i Retten i Glostrup skyldes indførelsen af domstolsreformen i 2007. Det gav nogle gevaldigt store bunker af sager, og også en stribe ukomplicerede sager har ligget stillet for længe.

Mandagens domme kan formentlig fjerne den usikkerhed, der har hersket i retssystemet om størrelsen af den kompensation, som de tiltalte skal have.

Præsidenten for Retten i Glostrup har tidligere oplyst til Ritzau, at der sidste år blev givet rabat i straffen i cirka 20 mindre straffesager, som var blevet for gamle.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere