Fængslede bandemedlemmer sigtes nu også for våben

11 medlemmer af Loyal To Familia, der sidder fængslet for hashhandel, sigtes nu også for våbenbesiddelse

Foto: TV 2 Lorry

Politiet har nu udvidet sigtelserne mod 11 medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF) til også at omfatte ulovlig våbenbesiddelse.

De 11 bandemedlemmer blev anholdt ved en storstilet politiaktion den 14. marts og dagen efter fængslet for hashhandel.

- Vi sigter dem nu også for ulovlig våbenbesiddelse efter fundet af to pistoler, siger chefen for politiets særlige bandeenhed Task Force Øst, Kim Kliver.

Ifølge Kim Kliver har en dommer godkendt sigtelsen for ulovlig våbenbesiddelse i forbindelse med, at fængslingen af de 11 skulle forlænges. Han vil dog ikke komme nærmere ind på, hvor pistolerne er fundet, og hvorfor man forbinder dem til de 11.

- Retsmøderne har været holdt for lukkede døre, så jeg kan ikke udtale mig yderligere om sagen, siger han.

I januar blussede flere bandekonflikter op i det storkøbenhavnske område med en stribe knivstikkerier og skyderier i løbet af vinteren og foråret.

Især konflikten mellem Værebros Hårde Kerne og Loyal To Familia har været voldsom, men også mellem rockergrupperne Hells Angels og Bandidos ulmede en ny konflikt. Den synes dog afværget, efter at rockerne for nylig indgik en fredsaftale.

De mange skyderier har betydet, at 25-30 betjente midlertidigt er blevet flyttet fra Nordsjælland, Midt- og Vestsjælland og Sydsjælland samt Lolland-Falster til Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.

Desuden besluttede Rigspolitiet i marts at udløse en ekstraordinær bevilling på 10 millioner kroner til Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og Task Force Øst.

Siden har politiet ved flere store aktioner anholdt flere hundrede bandemedlemmer, og i øjeblikket sidder flere end 350 rockere og bandemedlemmer bag tremmer, enten som varetægtsfængslede eller fordi de afsoner en dom. Det er det højeste antal nogensinde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik