Få dit stempel: Disse 14 naturparker kan du besøge i Danmark

Et ny hæfte samler dine naturparkoplevelser.

Nu er det muligt at få dokumenteret dit besøg i 14 forskellige danske naturparker. For Frilådetsrådet har mandag lanceret et nyt og gratis naturparkpas, som samler dine naturoplevelser i et hæfte. 

- Naturparkerne kan noget, for der ved vi, at naturen bliver forklaret. Man kan opleve specielle naturfænomener. Der vil være stier og ruter, som guider en gennem områderne. Så der er en hjælp til selvhjælp i naturparkerne, siger Jacob Jensen, der er næstformand i Friluftsrådet. 

Naturparkpasset er skabt i et samarbejde mellem Friluftsrådet, en række kommuner, Naturstyrelsen og Nordea-fonden.

 

-  Ideen med naturparkpasset er at få mange flere danskere ud og opleve naturen på en masse forskellige måder, siger Jacob Jensen.

Ved indgang til hver naturpark kan du gratis hente et naturparkpas og kradse et mærke i hæftet. 
Ved indgang til hver naturpark kan du gratis hente et naturparkpas og kradse et mærke i hæftet. 
Foto: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

Passet dækker 14 parker fra det østligste Danmark på Christiansø til Vesterhavet. Her vil man kunne stemple sit hæfte med et kendetegn fra hver af parkerne.

De 14 naturparker 

Sommerferie i Danmark

Flere har bemærket en stigende interesse for besøg i naturen under coronakrisen, og derfor er hæftet, som du gratis kan hente ved naturparkerne, landet på et godt tidspunkt.

- Der er rigtig mange danskere, som skal holde sommerferie i Danmark. Så det er oplagt at tage rundt i naturparkerne i Danmark og få set mest muligt at sit eget land, siger Karsten Søndergaard, der er borgmester i Egedal Kommune (V), hvor Naturpark Mølleåen også ligger, der er én af de 14 naturparker, som passet indebærer.

Naturparkpasset har været undervejs et års tid, fortæller Jacob Jensen, men timingen for udgivelsen kunne ifølge ham ikke være bedre.

- Der er mange triste ting at sige omkring corona, men det, vi trods alt kan glæde os over i Friluftsrådet, er, at mange mennesker har fået øjnene op for nature og de mange muligheder, den byder på. På den måde er naturparkpasset landet rigtig heldigt. Vi kunne ikke ønske os en bedre timing, siger han.

Læs mere om naturparkpasset her.