Få købere til Vorskla Steel

Det ser ikke for lyst ud for stålvirksomheden Vorskla Steel, som i fredags i skifteretten blev erklæret konkurs af en gruppe utilfredse ledere, som ikke længere ønskede at vente på at få udbetalt løn, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge den ene af i alt to kuratorer for boet, Kaj Andreasen fra
advokatfirmaet Delacour Dania, er der kun få mulige købere til den ukrainsk ejede virksomhed med sæde i Frederiksværk.
- Branchen er domineret af få, meget store og stærke koncerner, som ser på verden som en helhed, og så må de afgøre, om de mener, man kan byde på det anlæg, vi i princippet har til salg, siger Kaj Andreasen, der dog endnu ikke har sat et prisskilt på Vorskla Steel.Stålværket har dog en stor fordel over for de fleste af sine konkurrenter, forklarer kuratoren.
- Den er atypisk ved, at der næsten ingen bankgæld er. Det hele har været finansieret fra ejergruppen, som har betalt lønninger og investeret i virksomhedens drift, siger Kaj Andreasen, som
derfor ikke vil udelukke, at virksomheden bliver på ukrainske hænder.
- Ejerne blev bogstaveligt talt overraskede over, at de ikke kunne få yderligere en uges frist til at skaffe kapital til lønninger. De er derfor nu i gang med at se på, om de kan rekonstruere virksomheden, siger han. De to kuratorer, Ole Meisner og Kaj Andreasen, havde i går møde med de tilbageværende medarbejdere på det nu lukkede stålværk. Alle medarbejdere blev bedt om at tage hjem med øjeblikkelig varsel, mens kuratorerne forsøger at danne sig et overblik over den spegede situation.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere