For få børn til 11 skoler

Politikerne i Fredensborg Kommune gør klar til at vedtage store ændringer på skoleområdet for at undgå, at et markant faldende børnetal gør alle kommunens skoler dårligere, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag.

- Vi har 11 skoler i øjeblikket, og prognoserne viser, at vi i 2014 kun vil have brug for 16 spor. Det vil give halvandet børnehaveklasse på hver skole, og det er uforholdsmæssigt dyrt i drift, og rent kvalitetsmæssigt er det heller ikke hensigtsmæssigt, siger Hanne Berg (SF), formand for Børne- og Skoleudvalget.
Hun vil ikke direkte tale om skolelukninger, men forventer, at udvalgte skoler er blevet lagt sammen om senest halvandet år, når lærere, skoleledere og borgerne har været grundigt inddraget i debatten.
Og sådan skal politikerne reagere, vurderer professor Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitet.
- Man skal sørge for, at skolerne er økonomisk rentable, og det er politikernes ansvar. Hvis en skole er for dyr i drift, går det ud over de andre skoler i kommunen, påpeger professoren, der også bakker op om politikernes kig på den sociale fordeling af eleverne.
En række skoler i Fredensborg Kommune har en høj koncentration af elever med svag social baggrund, og de elevers chance for at få en god uddannelse vil blive væsentlig forbedret, hvis de får flere kammerater fra ressourcestærke hjem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik