Få bestiller madpakken på nettet

Cateringfirmaet Årstidens Køkken i Haslev leverer sunde madpakker til elever på 26 sjællandske folkeskoler og privatskoler, men der er for få tilmeldte til, at forretningen kan løbe rundt, skriver DAGBLADET Køge.

- I Køge har jeg en treårig kontrakt om levering til elever på samtlige 16 kommuneskoler. Inde i Køge by ligger skolerne tæt, men når der er 20 minutters kørsel mellem nogle af skolerne på landet, og de samtidig kun aftager få madpakker, så hænger økonomien slet ikke sammen, siger indehaver af Årstidens Køkken Charlotte Petersen, som mener, at kommunerne skal betale for kørslen.
- Skolerne kan ikke finde pengene på deres budget. Men jeg mener faktisk, at kommunerne skal betale for min kørsel. Regeringen har jo flere gange opfordret kommunerne til at lave madordninger for skoler og daginstitutioner, så de får sund kost. Når man ser på, hvor mange penge en skole sparer ved ikke at have eget køkken, så er vores kørsel ikke for dyr, siger Charlotte Petersen.
Skolechef i Køge Kommune, Marianne Levin, oplyser, at under fem procent af eleverne er tilmeldt skolemaden, som bestilles over internettet.
- Det viser en opgørelse i en tilfældig uge, og vi vil forsøge at afdække, hvad der er grunden til det her, siger Marianne Levin.
Målet i Køge Kommune er, at 40 procent bestiller den sunde skolemad, og på et kommende skoleudvalgsmøde skal politikerne drøfte sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere