Evangelist får bøde for kvaksalveri

Landsretten stadfæster dom og straffer Evangeliststifter med 40.000 kroner for behandlingen af psykisk syge.

Psykisk syge blev behandlet med flere dages bøn og faste, og det har nu kostet manden bag den omstridte kristne organisation Evangelist en bøde på 40.000 kroner for kvaksalveri.

Østre Landsret fastslår tirsdag, at den 46-årige Niels-Christian Hedegaard har brudt loven om sundhedsfaglig virksomhed, populært sagt ved at udøve kvaksalveri. Dermed stadfæster landsretten dommen fra Retten i Hillerød.

Stifteren af Evangelist ankede dommen i byretten for frifindelse, mens anklagemyndigheden også ankede, fordi de mente, bøden skulle være 100.000 kroner i stedet.

Kureres med bøn og faste i stedet for medicin

De psykisk syge personer, der kom i behandling på Evangelists bosteder, skulle droppe den antipsykotiske medicin, som deres læger havde ordineret dem, og i stedet skulle de så kureres med tre døgns bøn og faste.

Evangelist har især fodfæste i den nordsjællandske by Gørløse.

Tidligere under retssagen har Niels-Christian Hedegaard forklaret, at han fik idéen til behandlingen af sindslidende igennem sit forhold til Gud, der ifølge Niels-Christian Hedegaard selv taler til ham hver dag.

Politiet gik ind i sagen mod Evangelist i 2009, da tv-programmet Operation X havde vist, hvordan bevægelsen tog medicinen fra de psykisk syge og i stedet forsøgte at kurere dem ved at uddrive deres dæmoner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere