Evakuering af Nørreport Station trænes

Hvis Nørreport Station står i flammer, kan det være vanskeligt for brandvæsenet at evakuere passagererne, fordi stationen ligger under jorden.

Derfor holder Københavns Brandvæsen natten mellem den 2. og 3. december en stor øvelse på stationen, hvor de træner evakuering.
Og det er første gang, at brandberedskabet på Nørreport Station bliver testet.
Under øvelsen deltager også blandt andet Københavns Politi, DSB, Metroservice og Hjemmeværnet.
De skal blive bedre til at samarbejde i svære situationer på et stort skadested, fortæller øvelsesleder Rene Bech fra Københavns Brandvæsen:
- Nørreport Station er et interessant skadested, fordi det er et kompliceret sted, det ligger under jorden, men også fordi angangsvejene for brandvæsenet er besværliggjorte.
Ifølge Rene Bech vil øvelsen ikke have nogen indflydelse på den kollektive trafik:
- Den her øvelse kommer til at foregå om natten (mellem 2 og 4, red.) på et tidspunkt, hvor der ikke er noget togtrafik. Det vil have indvirkning på nogle af de natbusser, der kommer til at køre, og der vil man så midlertidigt flytte nogle busstoppesteder.
Brandvæsenet vil desuden have mulighed for at øve og teste et nyt radiosystem, som også gælder for politiet og forsvaret.
Der vil være mange køretøjer samlet omkring stationen, så der vil muligvis være larm. Desuden kan det være svært at køre i bil omkring Nørreport Station.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik