EuroPark annullerer afgift til evakueret bil

Parkeringsfirmaet EuroPark har valgt at annullere en af de afgifter, der blev udstedt til evakuerede biler efter stormen Bodil.

Parkeringskældre og lavtliggende områder ved den københavnske Sydhavn var dagen efter stormen i fare for at blive ramt af oversvømmelser. Derfor opfordrede myndighederne bilejere til at flytte deres køretøjer til sikre områder.

Den opfordring fulgte flere beboere, men allerede tidligt næste morgen efter stormen blev flere mødt af parkeringsafgifter på 590 kroner fra EuroPark under viskerbladet på deres bil.

Annullerer afgift på trods af krav

Tirsdag morgen valgte parkeringsfirmaet så at meddele en af de afgiftsramte bilejere fra Sydhavn, at man sløjfer afgiften per kulance - dvs. at man fastholder, at afgiften blev givet retmæssigt, men at man imødekommer bilejeren.

Carsten Vinther-Høj er en af de bilejere, der efter stormen blev mødt med en parkeringsafgift på sin evakuerede bil. Han erkendte, at den holdt på en plads, han ikke havde tilladelse til, men efter den voldsomme storm, havde han håbet på imødekommenhed fra Europark.

- Sagen er annulleret i dette enkeltstående tilfælde. Kontrolgebyret skal derfor ikke betales, og sagen er nu afsluttet, skriver firmaet i en mail til Carsten Vinther-Høj

Stor vrede over udstedte afgifter

Det vakte vrede og kritik, da bilejere i området ved Sydhavn tidlig morgen efter stormen blev mødt med parkeringsafgifter efter flytninger af deres biler. En flytning, der skete efter opfordring fra myndighederne.

Sagen fik Venstres medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune Jens-Kristian Lütken til at kontakte EuroPark direkte og kræver parkeringsafgifterne annulleret.

Det er nu sket - i hvert fald med den første parkeringsafgift.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere