EU giver grønt lys til Københavns nye multiarena

Københavns Kommune må godt være med til at betale for byggeriet af multiarena i Ørestad, lyder EU-afgørelse.

Det er fuldt ud i overensstemmelse med EU's regler om statsstøtte, at Københavns Kommune er med til at finansiere byggeriet af en ny multiarena i København.

Det konkluderer EU-Kommissionen, som dermed giver endeligt grønt lys for multiarenaen, der skal opføres i Ørestad.

- Det er vigtigt, at borgerne har adgang til sports- og kulturfaciliteter. Men de offentlige myndigheder skal også anvende skatteydernes penge fornuftigt og undgå at fordreje konkurrencen.

- Dagens afgørelse sikrer, at den offentlige finansiering af Københavns multiarena er velbegrundet og står i et rimeligt forhold til målet, siger EU's konkurrencekommissær, Joaquín Almunia, i en pressemeddelelse.

Arenaen ventes at koste 1,1 milliarder kroner

EU-Kommissionen har det seneste år kigget planerne for multiarenaen efter i sømmene, efter kommissionen modtog to klager over finansieringen af arenaen, som efter planen skal huse både sports-, musik- og kulturarrangementer.

Copenhagen Arena ventes at koste 1,1 milliarder kroner at opføre og have plads til op mod 15.000 koncerttilskuere. Projektets væsentligste partnere er Københavns Kommune og den private fond Realdania, som hver skyder 325 millioner kroner ind i projektet.

Jorden, som multiarenaen skal bygges på, bliver desuden stillet gratis til rådighed af By & Havn, der ejes af Københavns Kommune og den danske stat.

Vil huse en række arrangementer, som ikke kan lade sig gøre idag

Men Danmark har i løbet af undersøgelsen påvist, at der er behov for yderligere kapacitet, og at den nye multiarena vil byde på nye faciliteter og huse en række nye arrangementer, som ikke kan organiseres i København i dag.

Desuden er den offentlige medfinansiering begrænset til det, der er strengt nødvendigt for at gennemføre projektet, lyder kommissionens vurdering.

Samtidig påpeger kommissionen, at Danmark har trukket et tilskud til driften af multiarenaen tilbage fra projektet for at tilpasse det EU's statsstøtteregler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere