EU besøger Øresundsbro

EU-Kommissionen kontrollerer de kommende dage den danske grænsekontrol på Øresundsbroen og ved Frøslev-grænsen

Øresundsbroen/Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Embedsmænd fra EU-Kommissionen skal torsdag og fredag tjekke grænsekontrollen i Danmark. Her drøfter de sagen med danske myndigheder og besøger de nye anlæg ved Øresundsbroen til Sverige og på motorvejen ved Frøslev til Tyskland.
Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.
Ministeriet konstaterer, at Danmark opfatter besøget som et naturligt led i dialogen mellem de danske myndigheder og EU-Kommissionen.
Styrket toldkontrol var Dansk Folkepartis politiske pris for at støtte regeringens tilbagetrækningsreform, som delvis afskaffer efterlønnen.
Efter aftalen ansættes 98 nye toldere, ligesom der opføres nye bygninger ved grænsen og flere danske havne.
Før EU-Kommissionens besøg har såvel EU som de tyske, svenske og polske regeringer kritiseret initiativet, der ifølge kritikerne strider mod EU's fri bevægelighed. Denne ret må ikke hindres ifølge Schengen-konventionen, som Danmark har underskrevet.
Efter kritikken tog udenrigsminister Lene Espersen (K) på rundrejse til Danmarks nærmeste nabolande samt EU-Kommissionen for at forklare toldkontrollen.
Den strider ifølge regeringen ikke mod Schengen, men skal stoppe narko og hjemmerøverier.
Ved EU-Kommissionens besøg skal danske myndigheder forklare den ny toldkontrol.
- Ved besøget ønsker repræsentanter for kommissionen tekniske oplysninger om de konkrete skridt, som Danmark har taget i forbindelse med den styrkede toldkontrol, skriver Skatteministeriet.
Ritzau søgte onsdag en kommentar fra skatteminister Peter Christensen (V), som er på sommerferie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik