Et år efter dødsvold: Bror udlover dusør

Lørdag var det et år siden, at den dengang 21-årige Cem Aydin blev overfaldet af otte personer og tævet ihjel på vej til sit hjem på Frederiksberg.

Politiet står stadig uden motiv og gerningsmænd, og det har nu fået familien til den dræbte til at udlove en dusør:

- Vi har endnu ikke fastsat dusørens størrelse, men regner med at komme ud med den inden for en uges tid. Der må være nogen i de her otte gerningsmænds omgangskreds, der ved noget, fortæller broderen, Dogu Aydin, til DR Nyheder.

Cem Aydin blev kun 21 år. For et år siden blev han tævet ihjel af omkring otte personer på Frederiksberg.

Han har svært ved at forstå, at der er gået et år, siden hans lillebror blev overfaldet, og at sagen ikke er blevet opklaret efterlader mange spørgsmål i familien.

- Det sætter en masse spørgsmålstegn i hovedet på én. Men jeg kan forstå, at det er en kompliceret sag for politiet. Min bror var en stille og rolig dreng, havde en kæreste og passede sin skole og de kan ikke se, hvorfor sådan noget skulle ske for ham, siger Dogu Aydin.

Hos Københavns Politi har man efterforsket sagen ud fra fire hovedretninger: Hævn, jalousi, penge og banderelationer, men de har stadig ikke fundet et afgørende motiv, fortæller politikommissær Hans Erik Raben til DR Nyheder:

- Vi har vendt hver en sten, men står stadig uden et motiv eller anholdte gerningsmænd, siger han og fortæller samtidig, at der er brugt rigtig meget mandskab og midler på efterforskningen.

- Men der må sidde nogen derude med central viden, som bare ikke har meldt sig endnu.

Han afviser, at sagen skulle være henlagt og giver som eksempel det meget ressourcekrævende arbejde, det er at kortlægge, hvem der har været i området.

- Mine efterforskere sidder lige nu og er ved at lægge sidste hånd på en kortlægning, hvor vi har dechifreret 50.000 telefonsamtaler. Det er meget tidskrævende, men vi håber jo, at det kan give noget afgørende. Men desværre er der ikke alt for mange lyspunkter.

Han forstår godt, det kan virke frustrerende, at der ikke er kommet et gennembrud i sagen, men han fraråder både familien og andre at starte deres egen efterforskning:

- Lad nu være med det. Det er altødelæggende for vores efterforskning, og det sender nogle helt forkerte signaler til miljøerne. Man kommer hurtigt til at pege på nogle forkerte, og det er sprængfarligt, siger Hans Erik Raben.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere