Esther er på festival nr. 38

I år det 40 år siden, Roskilde Festivalen blev afholdt første gang. Esther Poulsen var med som frivillig i 1971 og har været der stort set alle år lige siden.

Da Roskilde Festivalen blev skudt i gang i 1971, stod Esther Poulsen ved indgangen og tjekkede gæsternes armbånd.

Dengang lå folk og sov i telte på festivalpladsen, og der var kun én scene, hvor de 20 bands spillede over festivalens to dage.

- Vi stod ved indgangen og kunne se alle de pæne og ædru, unge mennesker ankomme, men når de først havde fået noget snaps og noget kirsebærvin, så blev de sjove at se på, husker Esther Poulsen, som i dag er 69 år og pensionist.

Torsdag eftermiddag åbnes dørene til festivalpladsen endnu en gang - og Esther Poulsen er med for 38. gang som frivillig medarbejder på festivalen for KFUM-fodbold i Roskilde. Kun i 1987 og 1988 blev hun hjemme, da hendes mand var syg.

Der har været år med høj sol, som det år, hvor der var sat et badebassin op på festivalpladsen. Desværre hang folk på kanten, så alt vandet væltede ud, husker Esther Poulsen.

Der har også været år med masser af regn, hvor Esther Poulsen har stået i tørvejr fra sin bod og set de unge mennesker lave glidebaner i "smatten".

Men stemningen har altid været god, og det er årsagen til, at Esther Poulsen vender tilbage år efter år, siger hun.

- I de første år var det hele mere spontant og uorganiseret og måske lidt mere sjovt. Dengang kunne vi sælge nogle håndklæder eller trøjer i vores bod, hvis vi lige fandt på det, siger Esther Poulsen.

Roskilde Festivalen er blevet en fast bestanddel af hele familiens sommerferie.

- Min mand er død nu, men begge mine børn, svigerbørn og børnebørnene tager også herud hvert år. Mit barnebarn på 23 har 20 års jubilæum herude i år - hun startede som treårig i klapvogn, siger Esther Poulsen.

Hun regner med at fortsætte sin tjans som frivillig på festivalen mange år endnu - eller så længe helbredet holder, og hun kan være til nytte i klubben.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere