Erik Skov Pedersen skal løslades

Den bedragerisigtede erhvervsmand Erik Skov Pedersen skal løslades efter sine fire uger i varetægtsfængsel. Det afgjorde dommeren i Lyngby i et retsmøde fredag.

Men anklageren kærede til landsretten med krav om fortsat fængsling. Kæren har opsættende virkning, og det betyder, at Erik Skov Pedersen må forblive i varetægtsfængsel, indtil landsretten har talt.
Ved det seneste retsmøde for 14 dage siden blev varetægtsfængslingen forlænget, fordi Nordsjællands Politi manglede at afhøre et vidne, som er en god bekendt af Erik Skov Pedersen.
Dette vidne - som ikke er mistænkt i sagen - er nu afhørt. Derfor er der ikke længere risiko for, at Erik Skov Pedersen vil kunne påvirke vidnet, argumenterede hans forsvarer.
Dommeren erklærede sig enig med forsvareren og løslod Skov Pedersen.
Hun var dermed ikke lydhør over for anklageren, som slog på, at folks retsfølelse krænkes af, at den fallerede erhvervsmand skal være på fri fod, indtil retssagen mod ham. Den er berammet ved Retten i Lyngby 26. april.
Politiet har indtil videre undersøgt Skov Pedersens usb-stik, men de mangler at undersøge hans computer og harddisk. Ifølge anklageren skal politiet gennemgå over 1000 mails. Hans kontoudtog vil også blive nøje gransket, og ofre og vidner skal genafhøres.
Skov Pedersen, der er samlever med den konservative politiker Henriette Kjær, har tilstået bedragerier til 2,4 millioner kroner, men sigtelsen lyder på et anseligt højere beløb.
Anklageren sagde i retten, at de forurettede i sagen risikerer at miste op til 142,5 millioner kroner på de fejlslagne byggeprojekter.
Han er sigtet for at have snydt nogle investorer i forbindelse med videreformidling af ungdomsboliger i Roskilde, rækkehuse i Glostrup og et privathospital i Brøndby.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke afbrændt

playTo anholdt og sigtet efter hård paragraf efter afbrænding af Mette F.-dukke

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere