Erik Skov Pedersen afviser millionkrav

Det kontroversielle erhvervsmand Erik Skov Pedersen har ikke i sinde at betale en eneste krone af de 28 millioner, som Roskilde Kommune forlanger i erstatning, fordi Erik Skov Pedersens Byg Pro 1 ikke var i stand til at leve op til den købsaftale, der blev lavet for Gundsø Rådhus i december 2007. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Dengang ville Byg Pro 1 betale 29 millioner kroner for rådhuset, men måtte året efter erkende, at det ikke havde nogen penge, hvorefter handlen blev annulleret. Byg Pro 1 nåede at betale en million kroner i forskud.

Siden har kommunen forsøgt at sælge rådhuset, men der har ikke været nogen købere, og nu forlanger kommunen en erstatning på 28 millioner kroner.

Men det afviser Erik Skov Pedersens advokat Michael Amstrup i et brev til Roskilde Kommune. Han henholder sig til købsaftalens bestemmelser om, at handlen går tilbage, hvis købesummen ikke betales, og advokaten finder kommunens fremgangsmåde helt usædvanlig, skriver DAGBLADET Roskilde.

»Hvis der var grundlag for at rejse et erstatningskrav, ville Roskilde Kommune i henhold til dansk rets almindelige erstatningsregler alene kunne kræve differencen mellem købesummen og hvad ejendommen ville kunne indbringe ved et salg til anden side. Skulle man følge Roskilde Kommunes synspunkt, er konsekvensen, at alt, hvad kommunen besidder, og som ikke pt. kan sælges, skal optages til en værdi af nul. Dette svarer imidlertid hverken til kommunens egen opgørelse af aktiver eller ejendomsvurderinger,« skriver advokaten til kommunen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere