Erik Lund klar til at aflevere borgmesteposten til K-kollega

Hvis der kan findes en bred konstituering i Allerød med et andet konservativt byrådsmedlem som borgmester end ham selv, er nuværende borgmester Erik Lund åben over for det.

Foto: Lorry

Det skriver han i en pressemeddelelse til Frederiksborg Amts Avis mandag aften.

- Hvis vi kan finde sammen i en bred konstituering, hvor der peges på et af de andre konservative byrådsmedlemmer som borgmester, vil det få min fulde opbakning, siger borgmester Erik Lund og fortsætter:

- Lad os finde en løsning, som borgerne har respekt for.

Han henviser til den aftale, der blev lavet imellem de fire partier i det borgerlige valgforbund inden valget. Og understreger, at den kommende borgmester skal værer konservativ.

- Konservative har indgået en aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance samt med Allerøds borgere om, at det parti, der opnår det højeste stemmetal, besætter borgmesterposten. Vi kan derfor kun stemme på en borgmester fra det største parti, ellers vil vi jo begå løftebrud både over for det borgerlige valgforbund, men også over for Allerøds borgere, siger Erik Lund, der ønsker en løsning, hvor alle partier og lister bliver tilgodeset efter vælgernes dom.

- Og hvor vi sammen formulerer den politik, der skal føres i Allerød de kommende fire år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik