Erhvervslivet bløder: - Der venter en økonomisk tsunami, siger kendt erhvervsleder

Mandag meddelte Arnold Busck, at de er gået konkurs. Og det er bare den første i rækken af flere, frygter erhvervsleder Stine Bosse.

Corona-krisen er hård for flere - og også erhvervslivet kæmper lige nu.

Mandag blev det kendt, at den 124 år gamle boghandlerkæde Arnold Busk er gået konkurs og nu lukker samtlige butikker i landet - heraf 13 i vores sendeområde.

Og i dag, tirsdag, meddelte flyselskabet SAS altså, at de skal sige farvel til i alt 5.000 medarbejdere. Det sker kun kort tid efter, at et økonomisk presset Norwegian annoncerede, at ikke vil lette og lande i danske lufthavne før 2021.

Ifølge erhvervsleder Stine Bosse er det kun de tidlige tegn på det, hun kalder en økonomisk tsunami

-  Nu har vi lige set Arnold Busck bukke under, og som en sagde til mig - nå det var så det første, siger Stine Bosse.

Stine Bosse er netop blevet medlem af Coops bestyrelse.
Stine Bosse er netop blevet medlem af Coops bestyrelse.
Foto: Amanda Goth

- Jeg tror, de fleste af os har en fornemmelse af, at det er galt og frygteligt lige nu, men de økonomiske - og erhvervsmæssige konsekvenser ligger foran os som en tsunami, vi ikke helt forstår endnu.

Hun ser en tendens blandt de virksomheder, der lukker og slukker lige nu

- Nogle af de virksomheder, der lige nu har det allersværest, og som er de første, der må give op, er også de virksomheder, som havde det svært i forvejen, siger hun.

Tilpas til fremtiden

De nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at der den 27. april 2020 i år var 81.929 ledige til sammen i Region Sjælland og Hovedstaden. 

Fremtidsforsker Missona Aston fra Coenhagen Business School ser, at de virksomheder, der klarer sig bedst under krisen, er dem, der har tilpasset sin virksomhed til en digital fremtid.

Fremtidsforsker Missona Aston fra CBS.
Fremtidsforsker Missona Aston fra CBS.
Foto: TV 2 Kosmopol

- Vi kan se nu, hvor hurtigt vi egentlig kan arbejde digitalt, når vi bliver presset. Også får vi nogle nye vaner og opstiller os. Det er det samme med shopping. Hvis du ikke er i gang med e-handel, så er du sat langt bagud, for skal du først til at arbejde det op, siger hun.

Men mens man kan forsøge at forny og tilpasse sig som virksomhed i corona-krisen, så kræver det altså også, at samfundet genåbner hurtigst muligt, mener Stine Bosse.

- Ingen kunder - ingen virksomhed, det er i virkeligheden så nemt. Det bedste råd til virksomheden er: Gør ting, du ikke har turde før.

- Og så bliver man også bare nødt til at være hudløst ærlig og sige, at nogen gange kommer det ikke til at være nok. Det er måske også derfor, at nogen af os er meget optaget af, at vi så hurtigt som muligt - med så meget hjælp så muligt - får folk i gang igen, siger Stine Bosse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik