Er kurven knækket? Boligpriserne i hovedstaden falder

2016 bød på en samlet prisstigning i hovedstadsområdet - men så pludselig i december - skete der noget helt andet

Vi har hørt det igen og igen. Priserne på huse, rækkehuse og lejligheder i hovedstadsområdet - og i København i særdeleshed - stiger og stiger.  Boligbobler truer, og prisudviklingen er ude af kontrol. Og 2016 var da heller ikke noget anderledes år, hvad det angik - samle steg priserne med 5,3 procent. Men så alligevel: For i november begyndte priserne pludselig at falde.  Det skriver boligsiden.dk, der har kigget på tallene.

De viser, at fra november til december faldt priserne på villaer og rækkehuse i region Hovedstaden med 0,8 procent. Det blev altså pludselig billigere at købe en bolig i området. Og indenfor en periode på to år er det kun anden gang, der er registreret prisfald fra en måned til den næste.

Og imens var der kun et sted i landet, hvor prserne steg - nemlig i Region Syddanmark, der fik et pænt nøk opadad med prisstigninger på 1,3 procent.

-Tendensen for 2016 har været, at køberne søger ud fra de større byer for at kunne købe en billigere bolig, og både faldet i Region Hovedstaden og stigningen i Region Syddanmark er med til at underbygge den historie,” siger kommunikationsdirektør på boligsiden.dk Birgit Daetz.

I Region Hovedstaden er den gennemsnitlige kvadratmeterpris 23.112 kroner, mens den i Region Syddanmark ligger på 9.645 kroner.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere