Entreprenøren er fundet: De skal bygge ’designer’-hospitalet

Det bliver NCC, der skal stå for byggeriet af det nye supersygehus i Nordsjælland.

Efter et intensforhandlingsforløb har Nyt Nordsjællands Hospital besluttet, at det skal være entreprenørvirksomheden NCC, der skal stå for byggeriet af det det nye Nordsjællands Hospital.

- Vi glæder os over, at vi har fundet en hovedentreprenør for byggeriet af det nye hospital i Nordsjælland. Nu håber vi, at den kommende samarbejdsfase lever op til vores forventninger, så vi snart kan se byggeriet folde sig ud i Favrholm, siger Per Tærsbøl, som er formand for den politiske følgegruppe for Nyt Hospital Nordsjælland.

Det nye hospital i Nordsjælland

Det nye supersygehus i Nordsjælland er for en entreprenør en mulighed for at skabe unikke løsninger i forhold til både teknologi, arkitektur og design, der løfter borgernes forventninger til hospitaler. Noget der kræver en effektiv byggeproces, men også noget, der skal gøres inden for et stramt budget.

Den næste tid skal NCC sammen med Nyt Hospital Nordsjælland og projektets rådgivere arbejde med optimeringsforslag, der skal sikre, at byggeriet kan udføres bedst muligt inden for projektets økonomi.

Et designer-hospital

I marts blev sygehuset, der ifølge udbudsplanen fra NCC skal stå klar om 48 måneder, nomineret til hele to priser ved Danish Design Awards 2019.

Den ene var i kategorien ’Visionary Concepts’, hvor de var nomineret for hospitalet arkitektoniske design, noget som projektdirektør på Nyt Nordsjællands Hospital og vicedirektør på Nordsjællands Hospital, Henrik Schødts, er meget stolt af.

Illustration af Nyt Hospital Nordsjælland.
Illustration af Nyt Hospital Nordsjælland.
Foto: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

- Vi ville invitere nogle arkitekter, som ikke havde bygget hospitaler tidligere. Vi ville have et hospital, der appellerede til mennesker og ikke lignende en institution. Inden i er alt standardiseret og præcis, som det skal være, men samtidigt ligner det et sommerhus, og det har været planen fra start. Projektet hedder ’Mere end mursten’, og jeg tror, at vi gennem teknologi og design kan ændre forudsætningerne og reducere behovet for eksempelvis sengepladser, sagde han i forbindelse med nomineringen.

Det blev dog den anden kategori, de var nomineret i, som de vandt. Nemlig prisen for ’Outstanding Service’ for deres projekt ’Min forløbsassistent’, der er et nyt digitalt testforløb til patienter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Untitled collage

playEn opfindelse lige i øjet: Region Hovedstaden sparer millioner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere