Entreprenør forfulgt af fugtskader

G.V.L. Entreprise har de seneste år opført to store byggerier, der har været ramt af fugtskader og skimmelsvamp. Skolebyggeriet i Fredensborg kan blive det tredje, lyder kritikken ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Storentreprenøren G.V.L. Entreprise er i øjeblikket forfulgt at byggesager, der ender med fugtskader og skimmelsvamp. Først kom sagen om skimmelsvamp i handicapboliger i Græsted, dernæst blev der fundet skimmelsvamp i 61 nyopførte ældre- og handicapboliger i Haslev, og nu bliver byggeselskabet kritiseret for byggesjusk på byggepladsen ved den nye skole i Fredensborg.

Læs også: Håndværkere kritiserer skolebyggeri

Tre håndværkere stod i går frem med en kritik af totalentreprenøren G.V.L. og anklagede firmaet for byggesjusk, fordi der i løbet af den forgangne vinter har været fugtskader på skolebyggeriet i Fredensborg.

Nu frygter håndværkerne, at der vil komme skimmelsvamp.

Projektleder ved G.V.L, Henrik Collin, der er ansvarlig for byggeriet i Fredensborg, er dog sikker på, at det ikke sker.

- I Græsted var der en lang række specielle forhold, blandt andet var jordforholdene meget specielle, og byggeriet blev opført for enden af en bakke. Desuden blev det i bygget et sted, hvor det senere viste sig, at der tidligere havde været et sumpområde, siger Henrik Collin, som også var projektleder i Græsted.

Borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen (S) vil nu gå en tur på byggepladsen med kommunens byggerådgivere.

- Det er kommunens største byggeri, vi taler om, og det er derfor klart, at vi skal agere på det her, siger Thomas Lykke Pedersen.