Entreprenør forfulgt af fugtskader

G.V.L. Entreprise har de seneste år opført to store byggerier, der har været ramt af fugtskader og skimmelsvamp. Skolebyggeriet i Fredensborg kan blive det tredje, lyder kritikken ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Arkivfoto Foto: Lorry

Storentreprenøren G.V.L. Entreprise er i øjeblikket forfulgt at byggesager, der ender med fugtskader og skimmelsvamp. Først kom sagen om skimmelsvamp i handicapboliger i Græsted, dernæst blev der fundet skimmelsvamp i 61 nyopførte ældre- og handicapboliger i Haslev, og nu bliver byggeselskabet kritiseret for byggesjusk på byggepladsen ved den nye skole i Fredensborg.

Læs også: Håndværkere kritiserer skolebyggeri

Tre håndværkere stod i går frem med en kritik af totalentreprenøren G.V.L. og anklagede firmaet for byggesjusk, fordi der i løbet af den forgangne vinter har været fugtskader på skolebyggeriet i Fredensborg.

Nu frygter håndværkerne, at der vil komme skimmelsvamp.

Projektleder ved G.V.L, Henrik Collin, der er ansvarlig for byggeriet i Fredensborg, er dog sikker på, at det ikke sker.

- I Græsted var der en lang række specielle forhold, blandt andet var jordforholdene meget specielle, og byggeriet blev opført for enden af en bakke. Desuden blev det i bygget et sted, hvor det senere viste sig, at der tidligere havde været et sumpområde, siger Henrik Collin, som også var projektleder i Græsted.

Borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen (S) vil nu gå en tur på byggepladsen med kommunens byggerådgivere.

- Det er kommunens største byggeri, vi taler om, og det er derfor klart, at vi skal agere på det her, siger Thomas Lykke Pedersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik