Enlig mor sendt i aktivering på bordel

En vietnamesisk kvinde blev i april sendt på fire ugers aktivering på et bordel i det københavnske Nordvestkvarter, skriver Politiken Søndag.

Ifølge en annonce på Ekstra Bladets massagesider kan man her på adressen få »Body to body. 1/2 time 300,-«. Kvinden havde selv fundet jobbet, men hendes jobplan var godkendt af Jobcenter Slagelse, som havde hendes sag, skriver Politiken.
Kvindens faglige organisation Fødevareforbundet NNF protesterede mod, at kvinden på den måde fik lov til at give en hånd med på et bordel, samtidig med at hun får arbejdsløshedsunderstøttelse.
»Jeg troede, det var en joke, da sagsbehandleren fortalte, at et medlem var i virksomhedspraktik i en klinik, der annoncerer i Ekstra Bladets massagespalte«, siger afdelingsformand Henrik Tonnesen, NNF Sjælland & Øerne, til Politiken.
Jobcenter Slagelse afviser, at aktiveringen af den vietnamesiske kvinde er problematisk:
»Vi tjekkede virksomheden i CVR-registeret. Den er fuldstændig lovligt etableret, og vores virksomhedskonsulent kontaktede virksomheden telefonisk og fik bekræftet, at borgeren skulle oplæres i kropsmassage og zoneterapi med henblik på at afsøge nye beskæftigelsesmuligheder«, siger jobcenterchef Hans E. Rasmussen, Slagelse, til Politiken. Han oplyser, at jobcentret ikke besøgte Viva Massage:
»Det har vi heller ikke pligt til«.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere