Enke efterlader 7,3 millioner til dyr

Der er over 7,3 millioner gode grunde for de frivillige i Dyrenes Beskyttelse til at rette en tak mod Rungsted Strand i disse dage.

En nu afdød enkefrue fra Rungsted har testamenteret en formue på i alt 7.358.148 kroner til organisationen, som derigennem har fået en tidlig julegave af de helt store, skriver Frederiksborg Amts Avis, lørdag.

- Det er den største enkeltdonation siden 2008, og det er vi selvfølgelig utrolig taknemmelige for, siger kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse, Tina Engberg.

Den godgørende kvinde, Karen Marie Schou, boede i sine sidste godt 40 år på Østre Pennehavevej i Rungsted, indtil hun en efterårsdag i 2009 sov stille ind, 89 år. Hun efterlod sig ingen børn eller familie, som kunne arve de mange millioner, men hun havde en skødehund, som hun elskede højt, og måske netop derfor endte de mange millioner hos Dyrenes Beskyttelse.

Naboer beskriver hende som en udadvendt kvinde, der levede sit liv sparsomt og uden ekstravagante udskejelser.

- Hun var meget interesseret i musik og tog ofte afsted til koncerter og teater. Hun var god til at arrangere og gøre ved, og selv til sin egen begravelse havde hun arrangeret og bestemt, hvilken præst der skulle være til stede, og hvilke salmer, der skulle synges, lyder det fra en genbo længere nede af vejen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere