Enighed om betalingsparkering

Forretningslivet i Roskilde har lagt årelang intern uenighed om parkeringsstrategi bag sig og er nu enig om at støtte indførelse af betalingsparkering i Roskilde.

Det betyder, at de forretningsdrivende under ét nu støtter, at der bliver betalingsparkering i hele byen - bymidten såvel som Ro's Torv - dog med den undtagelse, at den første time skal være gratis.

DAGBLADET Roskilde skriver, at enigheden er opstået som et kompromis med Ro's Torv, som foretrak to gratis parkeringstimer, men som nu har accepteret at nøjes med én. Den holdning tilsluttede Roskilde Handel sig på sit bestyrelsesmøde onsdag.

For Roskilde Handel, der hellere havde set, at betaling også omfattede den første parkeringstime, er modellen den næstbedste, men foreningens formand, Torben Stevold, er tilfreds.

- Hvis man bruger indtægterne fra betalingsparkering til et dynamisk henvisningssystem, får vi en bedre udnyttelse af de pladser, vi har. Det ville være svært at forklare kunderne, hvorfor de skal til at betale for at parkere, hvis der ikke samtidig sker en forbedring, siger Torben Stevold til DAGBLADET Roskilde.

Han forestiller sig, at timetaksten for parkering ud over den første time skal ligge på en flad tier.