Enhedslisten kræver ny politiredegørelse

Københavns Vestegns Politi skal uddybe sin redegørelse for, hvorfor betjente ikke kom en livstruet mand til undsætning i Søborg. Det kræver Enhedslisten.

De skal tilbage til tasterne hos Københavns Vestegns Politi, der netop har redegjort for, hvorfor ordensmagten lod en 52-årig mand fra Søborg ligge i et krat, hvor han gemte sig fra en ung mand, der truede med at dræbe ham.

Det kræver Enhedslisten, der ikke er tilfreds med de 17 linjer, som politiet har brugt på at forklare, hvorfor de ikke alene lod manden i stikken, men også efterfølgende undlod at notere hele forløbet på døgnrapporten.

Politiet skriver, at man i fremtiden vil tage ved lære af episoden. Men jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad det præcist er, man vil tage ved lære af, for umiddelbart skulle man jo mene, at politiet i forvejen godt var klar over, at man bør hjælpe folk i nød og skrive det ned bagefter, siger partiets retsordfører, Line Barfod.

Line Barfod er heller ikke tilfreds med redegørelsens længde.

Det skal konkretiseres, hvad man i fremtiden vil gøre for at undgå en lignende hændelse. Det er jo ikke første gang, at Vestegnens Politi lover bod og bedring, siger Line Barfod med henvisning til sagen om Pia Rønnei, der i 2008 blev fundet død trods flere alarmopkald til Vestegnens Politi.

Der dukkede aldrig nogen betjente op hos den nu afdøde kvinde, og da der heller ikke dengang blev noteret noget ned, er de ansvarlige aldrig identificeret.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere