Energiafgifter kan lukke gartnerier

En ekstra varmeregning på samlet 110 millioner kroner. Det bliver resultatet for de danske væksthusgartnerier i 2020, hvis regeringens energiudspil bliver vedtaget. Nye afgifter, afgiftsstigninger og en omlægning til biobrændsel på fjernvarmeværkerne vil tynge væksthusgartnerierne, og mange vil lukke. Sådan lyder den dystre udmelding fra gartneriernes brancheorganisationen Dansk Gartneri, skriver DAGBLADET Køge.

- Den samlede udgiftsstigning skal i øvrigt ses i forhold til, at den samlede indtjening for danske gartnerier i 2010 var på 125 millioner kroner, og det er jo ikke alverden, siger Leif Marienlund til avisen.
      Han medgiver, at væksthusgartnerier er »energitunge«, men han mener ikke, det vil være muligt at omlægge produktionen tilstrækkeligt til at redde gartnerierne.
      I sidste ende mener Dansk Gartneri, det vil gå ud over de danske forbrugere, hvis gartnerierne herhjemme lukker. Forbrugerne må i så fald vende sig til flere pesticiderester i grønsagerne. Butikkerne vil nemlig blive nødt til at importere, og få lande har samme lave niveau af pestciderester som Danmark, oplyser brancheorganisationen.

      **** DETTE STOF ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF ANDRE ****
      //Betingelser for aflevering til Ritzaus citattjeneste:
      - Stof på Ritzaus citattjeneste er udsendt på ansvar af det citerede/afsendende medie.
      - Stof til Ritzaus citattjeneste skal afleveres som færdigredigeret citathistorie (inkl. kildehenvisning) i en sådan form, at Ritzaus abonnenter frit og uredigeret kan anvende hele teksten med kildehenvisning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik