Energiafgifter kan lukke gartnerier

En ekstra varmeregning på samlet 110 millioner kroner. Det bliver resultatet for de danske væksthusgartnerier i 2020, hvis regeringens energiudspil bliver vedtaget. Nye afgifter, afgiftsstigninger og en omlægning til biobrændsel på fjernvarmeværkerne vil tynge væksthusgartnerierne, og mange vil lukke. Sådan lyder den dystre udmelding fra gartneriernes brancheorganisationen Dansk Gartneri, skriver DAGBLADET Køge.

- Den samlede udgiftsstigning skal i øvrigt ses i forhold til, at den samlede indtjening for danske gartnerier i 2010 var på 125 millioner kroner, og det er jo ikke alverden, siger Leif Marienlund til avisen.
      Han medgiver, at væksthusgartnerier er »energitunge«, men han mener ikke, det vil være muligt at omlægge produktionen tilstrækkeligt til at redde gartnerierne.
      I sidste ende mener Dansk Gartneri, det vil gå ud over de danske forbrugere, hvis gartnerierne herhjemme lukker. Forbrugerne må i så fald vende sig til flere pesticiderester i grønsagerne. Butikkerne vil nemlig blive nødt til at importere, og få lande har samme lave niveau af pestciderester som Danmark, oplyser brancheorganisationen.

      **** DETTE STOF ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF ANDRE ****
      //Betingelser for aflevering til Ritzaus citattjeneste:
      - Stof på Ritzaus citattjeneste er udsendt på ansvar af det citerede/afsendende medie.
      - Stof til Ritzaus citattjeneste skal afleveres som færdigredigeret citathistorie (inkl. kildehenvisning) i en sådan form, at Ritzaus abonnenter frit og uredigeret kan anvende hele teksten med kildehenvisning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere