Endnu tre bagmænd tiltalt for menneskehandel

Politiet kræver fængselsstraf til endnu tre formodede bagmænd, som er anklaget for at have udnyttet op til 50 rengøringsfolk, der har boet i garage uden bad og toilet, skriver Fagbladet 3F.

To mænd og en kvinde er nu blevet tiltalt for menneskehandel til tvangsarbejde samt åger på grund af grov udnyttelse af op til 50 rengøringsfolk fra Rumænien. Strafferammen for menneskehandel til tvangsarbejde er op til ti års fængsel.

Se indslag: Tre mænd sigtet for menneskehandel

De to mænd skal stadig sidde varetægtsfængslet, mens kvinden fortsat har sin frihed, indtil sagen bliver afgjort i marts næste år. Det besluttede dommeren på et retsmøde onsdag formiddag ved Retten i Helsingør.

De to mænd har siddet varetægtsfængslet siden 10. juni, hvor de blev anholdt i Helsingør under en fælles aktion mellem Nordsjællands Politi og SKAT.

Ifølge politiet har de formodede bagmænd udnyttet op til 50 rumænere til tvangsarbejde med økonomisk vinding for øje. Politiet har forklaret, at de rumænske rengøringsfolk troede, at de var illegalt i Danmark, og af frygt for repressalier accepterede de at arbejde op til 20-23 timer i døgnet til en løn på ned til omkring 2.500 til 3.000 kroner om måneden.

Udnyttelsen er ifølge politiet foregået i perioden fra omkring 2006 til og med juni 2013 - og er sket fortrinsvis i Helsingør, men også i Fredericia. Rumænerne har blandt andet arbejdet for to rengøringsselskaber, som er registreret i Helsingør.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere