En voldsom bandekonflikt raser syd for hovedstaden

Politiet har konfiskeret økser, pistoler og slagvåben i en konflikt, hvor medlemmer af Bandidos og Satudarah er trukket i skudsikre veste.

Samtidig med, at bandekonflikten i København har kostet tre menneskeliv, er fronterne trukket op mellem rockerklubberne Bandidos og Satudarah.

Striden er brudt ud i lys lue efter et masseslagsmål ved et boksestævne i Herlev den 27. oktober, hvor to fuldgyldige medlemmer af Bandidos blev såret af knive - den ene i benet, en anden mere alvorligt i maveregionen.

Ifølge TV 2s oplysninger bunder konflikten blandt andet i, at flere personer har smidt Bandidos-vesten for i stedet at anskaffe en fra Satudarah.

En voldelig konflikt

Efter boksestævnet har konflikten bredt sig med skyderier, biljagter og voldelige overfald på åben gade til følge. De mange episoder betyder, at Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter vurderer, at der aktuelt verserer en voldelig konflikt mellem Satudarah MC og Bandidos MC, og at også de respektive støttegrupper er involveret.

Det er en konflikt, der foregår på åben gade, hvor udenforstående er i fare for at blive ramt.

Det var Københavns Vestegns Politi, der opløste masseslagsmålet ved boksestævnet, og i en vurdering af de to rockerklubber skriver politikredsen:

- Både medlemmer af Bandidos og Satudarah er kendetegnet ved en høj grad af voldsparathed og stor vilje til med voldelige midler at forsvare klubbens ære, territorium og kriminelle markedsandele.

Skud ind i stuen

I dagene efter boksestævnet forsøgte politiet med våbenkonfiskationer og ransagninger at lægge låg på konflikten, men natten mellem den 29. og 30. oktober blev der der affyret mindst to skud gennem et stuevindue til et Bandidosrmedlems private bopæl i Nørre Alslev på Falster, hvor medlemmet befandt sig sammen med sin kone og børn.

quote Det er gammelt nag, konflikter og fjendskaber, der er taget med fra tidligere klubber.

Kim Kliver, politiinspektør

Og dagen efter blev et endnu et medlem af Bandidos overfaldet, slået i hovedet med en flaske og sparket gentagne gange af op mod seks gerningsmænd i Søborg, mens bevæbnede medlemmer af Bandidos jagtede og forsætligt påkørte broren til en person med relationer til Satudarah.

Efter flere ransagninger og våbenbeslaglæggelser forsøgte ukendte gerningsmænd 31. oktober at sætte ild til Bandidos klubhus i Køge med en molotovcocktail, to dage senere bliver der skudt mod Bandidos klubhus i Hvidovre, og igen to dage senere blev en bil brændt af ved Satudarahs klubhus i Egedal.

Angreb med ild

Mindst to andre gange har gerningsmænd forsøgt at sætte ild til de respektive klubbers tilholdssteder, ligesom adskillige tatovørbutikker på Sjælland og i Jylland har været mål for brandattentater, og den 11. november måtte brandvæsnet rykke ud til en rockerrelateret privatbolig i Skensved, hvor ingen dog var hjemme.

- Min opfattelse er, at det er et komplekst billede, der ligger til grund for den konflikt, vi ser lige nu, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Politiet på Københavns Vestegn, hvor boksestævnet og masseslagsmålet fandt sted, ønsker ikke at sætte ord på konflikten.

- Det er gammelt nag, konflikter og fjendskaber, der er taget med fra tidligere klubber, men det handler også om, at når den ene part har trådt den anden under fode, så vil man revanchere sig, siger Kim Kliver, der dog afholder sig fra at bruge ordet "rockerkrig".

- Og så er der kampen om de kriminelle markeder, der gør, at man vil positionere sig i forhold til de andre grupperinger, siger Kim Kliver.

Alle klubhuse på Sjælland lukket

Den 3. november lukkede fire politikredse samtlige 11 klubhuse tilhørende Satudarah og Bandidos på Sjælland og Lolland-Falster med et midlertidigt forbud mod ophold på adresserne, og den 10. november fulgte fire jyske politikredse med, så i alt 15 klubhuse nu er lukket.

- De allerede foretagne angreb og hændelser tyder på, at det ikke er afgørende for grupperingerne, hvor angrebene finder sted, ligesom det også forekommer vilkårligt, hvem med tilknytning til grupperingen, de får ram på, og om udenforstående er tilstede under angrebet, vurderer politiet i en administrativ begrundelse for at lukke klubhusene.

Ifølge TV 2s oplysninger har rockergrupperne holdt en form for møde for at se, om man kunne blive enige om at holde fred - et møde, der dog langt fra er endt med, at konflikten er afblæst.

Jylland er også med

Hos Rigspolitiet vurderer man, at konflikten ikke er geografisk forankret - og i Jylland er Brian Voss Olsen, der er leder af Særlig Efterforskning Vest, enig.

- Vi vurderer, at risikoen for, at der sker angreb på rockerklubhusene i det vestlige Danmark, er lige så stor, som den er på Sjælland, begrundede han lukningen af de fire jyske klubhuse.

De sjællandske rockerklubhuse er indtil videre lukket frem til 17. november - mens de jyske er lukket til den 24. november.

Alene i Sydsjælland og Lolland Falsters politikreds udspiller yderligere to væbnede rockerkonflikter sig: Satudarah mod Mongols - og Bandidos mod Gremium.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik