En travl festuge for politiet

Køge Festuge bød i weekenden på de sædvanlige småtumulter og slagsmål, men hos politiet er man godt tilfreds, skriver DAGBLADET Køge.

- Overordnet set er det gået godt. Der har været småbataljer, men i betragtning af hvor mange mennesker, der var i byen, så har den været en succes. Vi havde en stor udfordring lørdag i kraft af de mange mennesker, men bukserne holdt, siger vicepolitikommissær fra Midt- og Vestsjællands Politi i Køge Søren Sørensen.
Politiet var massivt til stede på og omkring Torvet i Køge, og derfor var det meste af balladen samlet i udkanten af festområdet, nemlig i Lovparken og på Køge Station.
- Der var mange især unge, der varmede op nede i Lovparken både fredag og lørdag, og det resulterede i nogle små episoder. Blandt andet fredag aften, hvor en gruppe på seks-otte mænd af anden etnisk baggrund løb gennem parken og slog til højre og venstre på sagesløse festgæster, siger Søren Sørensen.
Godt 10 af ofrene har anmeldt sagen, men politiet vil gerne høre fra vidner, der overværede slagsmålet i Lovparken.
Festugens værste episode var på Køge Station i går nat, hvor to festgæster blev bidt af politihunde.
- Vi blev tilkaldt til ballade på stationen, og vi valgte at skride ind og anholde en af de værste. Det blev vedkommendes venner meget ophidsede over, og en af dem kastede en flaske mod politiet. Derfor valgte vi at tage hundene ud for at dække vores kolleger og genoprette roen, siger Søren Sørensen.
De to anholdte var en 19-årig mand fra Ølsemagle og en 17-årig fra Roskilde. De blev begge sigtet for overtrædelser af ordensbekendtgørelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere