En million træer skal plantes: Nye skove skyder op i Lorrys område

TV 2's nye begivenhed ’Danmark planter træer’ samler penge ind, så der kan plantes en million træer. Flere skove er på vej i TV 2 Lorrys område.

Der skal plantes træer. Mange træer. En million - og gerne flere.

Det er målet i TV 2's landsdækkende indsamling, der har fået titlen ’Danmark planter træer’. Donerer man 20 kroner, så plantes der et træ, og i dette forår vil skove skyde op rundt omkring i landet. I TV 2 Lorrys område skal der plantes flere steder.

Således har Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Growing Trees Network Foundation indtil videre udpeget to arealer på den københavnske vestegn, som skal blive til nye folkeskove med status af fredsskov.

Den ene i Ballerup, den anden ved Tune Landsby.

Her ses det område, hvor der skal plantes skov ved Tune.

Det betyder helt konkret, at jordejeren forpligter sig til at bevare området som skov.

Der er allerede to folkeskove i TV 2 Lorrys område – en ved Greve og en ved Fløng nær Hedehusene.

To nye skove på Vestegnen

Allerede nu ligger det fast, at der skal plantes træer ved Ballerup og ved Tune Landsby. Det forventes dog, at flere arealer også skal beplantes.

På tværs af landet er der indtil videre udvalgt 13 arealer, der skal omdannes til folkeskove.

quote Skov spiller en nøglerolle, hvis vi skal nå det globale klimamål

Maria Reumert Gjerding

Det er den danske selvejende institution Growing Trees Network Foundation, der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening står for at etablere nye offentlige folkeskove, mens Den Danske Naturfond og WWF Verdensnaturfonden bevarer eksisterende skov.

- Skov spiller en nøglerolle, hvis vi skal nå det globale klimamål. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu sætter gang i et stort nationalt projekt for at skabe mere skov. Særligt fordi alle danskere har mulighed for at bidrage til at gøre en forskel for klimaet, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Indsamlingen kulminerer med et stort live-show den 30. maj på TV 2 med Puk Elgaard og Mikkel Kryger som værter. Showet finder sted midt i en skov, ved foden af det ikoniske ’Skovtårn’ tæt ved Næstved.

DANMARK PLANTER TRÆER

Giver jorden større lunger

TV 2 oplyser, at formålet med begivenheden dels er at skabe øget fokus på klimaudfordringerne, dels at understrege, at vi alle kan gøre en indsats i det nære og dels at slå fast, at det er vigtigt for mennesker at have skov og natur omkring sig.

- Klimaforandringerne er en af de absolut vigtigste problemstillinger for hele vores samfund, både herhjemme og globalt, og derfor helt oplagt for TV 2 at sætte på dagsordenen. Med ’Danmark planter træer’ ønsker vi at samle, engagere og aktivere danskerne i forhold til klimaet - og ikke mindst understrege, at handling nytter, og at det gør en forskel, når vi gør noget i fællesskab, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard.

Det er der hårdt brug for. 2015, 2016, 2017 og 2018 var nemlig de fire varmeste år nogensinde.

Selvom vi er den første generation, der mærker konsekvenserne af klimaforandringerne, er der hårdt brug for at gøre noget ved problemet.

Logoet til den kommende indsamling, der finder sted den 30. maj.
Logoet til den kommende indsamling, der finder sted den 30. maj.
Foto: TV 2

Og her er det at plante træer et godt sted at starte, om end det ikke er løsningen på problemet.

Træer er nemlig gode til at optage CO2 fra atmostfæren. Skove er det mest effektive middel til at trække CO2 ud af luften. Skov er populært sagt jordens lunger, og ifølge FN’s Klimapanel er mere skov en central del af klimaløsningen. Hver hektar ny bøgeskov vil i løbet af de næste 100 år lagre over 1.400 tons CO2.

Parterne bag begivenheden slår fast, at initiativet på ingen måde udelukker andre tiltag. Det er blot deres bud på en investering i vores fælles fremtid.

De kommende folkeskove på Vestegnen kommer ikke til at stå alene. Tilbage i april måned sidste år gik arbejdet med at plante en folkeskov i Greve i gang. Se mere i indslaget herunder:

Med hjælp fra elever fra Karlslunde Skole gik arbejdet i gang med at plante omkring 47.000 træer i en ny folkeskov ved Greve.