En milliard til gode projekter

Grædekonerne kan godt tørre øjnene. Landets banker har masser af penge, de gerne vil låne ud til virksomheder med det rigtige projekt.

Det fremgår af Frederiksborg Amts Avis, som har talt med Henrik Christensen, Danske Banks direktør for bankens erhvervsaktiviteter i Region Sjælland, der i denne forbindelse dækker hele området uden for København.

- Vi har i Danske Bank på Sjælland lige nu en milliard kroner, som vi faktisk gerne vil låne ud, men vi savner gode projekter, siger Henrik Christensen til Frederiksborg Amts Avis.

Han fremhæver, at virksomheder på Sjælland har en enestående mulighed for at give sig selv et kæmpe løft over de næste ti år, samtidig med, at der investeres 200 milliarder kroner i broer, jernbane, hospitaler, fængsler mv.

Nordsjælland har den mest positive profil

I Nordsjælland venter der offentlige investeringer i bl.a. motorveje, nyt hospital og en ny forbindelse over Roskilde Fjord.

- Der er stor forskel på Sjælland uden for København. Nordsjælland har den mest positive profil, og den rækker helt til Roskilde, mens store dele af det øvrige Sjælland har mere brug for et løft, siger Henrik Christensen.

Nordsjælland og Østsjælland ligger blandt andet med en langt lavere arbejdsløshed end Vest- og Sydsjælland, og boligpriserne skiller områderne på samme led med pilen op for Nord- og Østsjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere