Én leder til 150 børn

Én lederløn til at dække administration og pædagogisk ledelse af 150 børn og 30 ansatte. Det er virkeligheden for Roskilde Kommunes største daginstitution, Børnehuset Sankt Jørgensbjerg.

Arkiv foto Foto: TV 2 Lorry - arkivfoto

Den selvejende institution er ramt af, at den inden kommunens omlægning til områdeledelse gik med til at sammenlægge fire institutioner til en. Det har betydet, at beløbet til lederløn er blevet reduceret fra 1,6 millioner kroner i 2008 til 418.000 kroner i år.
Det skriver DAGBLADET Roskilde.
418.000 kroner er det beløb, alle institutioner får til at dække lederlønnen uanset størrelsen. Men de kommunale pædagogiske ledere højest har 80 børn og samtidig har en områdeleder til det administrative.
Derfor har børnehusets bestyrelse sendt et nødråb til Skole- og Børneudvalget for at finde en løsning, der kan give en lederløn mere. Eksempelvis ved at blive gjort til sit eget område og dermed få penge til både en områdeleder og pædagogisk leder.
Næstformand i udvalget Bent Jørgensen (V) kan godt se skævheden og forventer at få en vurdering fra forvaltningen af, hvad der kan lade sig gøre.
- Jeg synes, der er rimelighed i det (børnehusets anmodning, red.), for vi ved, at de er hårdt ramt. Jeg synes i hvert fald, det er noget, vi skal kigge på, siger Bent Jørgensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik