Emmerys er gået i betalingsstandsning

Bageri- og delikatessekæden Emmerys er i alvorlige økonomiske problemer. Gourmetkæden er således gået i betalingsstandsning, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I øjeblikket arbejdes der hårdt i kulisserne for at finde en køber til kæden, der består af 23 butikker på gode adresser i Aarhus og København.

 - Der er meget stor interesse for virksomheden, og jeg tror, den vil blive solgt eller få nye investorer, siger Jørgen Hauschildt, der er partner i advokatvirksomheden Bech-Bruun. Han er tilsynsførende og varetager kreditorernes interesser.

- Vi har ikke et aktuelt bud, men jeg forventer en løsning i løbet af nogle uger, tilføjer han.

Det er ikke første gang, at Emmerys har problemer med økonomien. Kæden har haft flere år med underskud, og undervejs er der blevet tilført ny kapital til selskabet. Omsætningen i butikkerne nærmer sig 100 millioner kroner, og problemet er først og fremmest svigtende indtjening.

Stifteren Per Brun er eneejer af Emmerys, idet tidligere investorer og medejere har trukket sig ud af selskabet. I det seneste tilgængelige regnskab for 2009 havde Per Brun Holding ApS, som ejer Emmerys, et underskud på 534.000 kroner. Egenkapitalen var negativ med 618.000 kroner.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten har det ikke været muligt at få en kommentar fra Per Brun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere