Embedsmænd advarer Lejres politikere

5,5 mio. kroner har politikerne i Lejre Kommune i budget 2013 sat af til asfalt- og slidlagsarbejder på fortov, stier og veje. Men det er langt fra nok til at bevare en rimelig standard på de kommunale veje.

Vejene bliver nedslidt, lyder det fra kommunens embedsmænd, som over for kommunalpolitikerne har slået fast, at der ideelt set skal afsættes omkring 11 mio. kroner i stedet for 5,5 mio. kroner, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det kræver ifølge embedsmændene en samlet investering på omkring 109 mio. kroner i de kommende 10 år - altså gennemsnitligt cirka 11 mio. kroner om året for at bevare vejkapitalen på det nuværende niveau alene på kørebanearealer.

Af en liste fremgår det, at der er 12 strækninger på veje, der burde udføres i 2013, men som der formentlig ikke er økonomisk råderum til.

Flemming Damgaard Larsen (V), som både er medlem af Folketinget og kommunalbestyrelsesmedlem i Lejre Kommune, mener, at vejene skal prioriteres højere. De lidt over fem mio. kroner ekstra, mener Flemming Damgaard Larsen, at kommunen kan finde ved at sætte ind over for udgifterne til de kommunale overførselsindkomster.

- I Lejre Kommune har vi ekstra høje omkostninger til overførselsindkomster i forhold til andre kommuner, og vi kan lære af andre kommuner, som har formået at bringe omkostningerne ned, siger Flemming Damgaard Larsen.

Socialdemokraternes Martin Stokholm, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Lejre Kommune, er stærkt uenig.

- Jeg vil simpelthen ikke være med til at tage penge fra de svageste i samfundet, siger han og mener ikke, at de kommunale veje fejler noget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere