Elmi hæver prisen på pizzaer, og Patrick vasker om natten - nu kan de få lov at afdrage på regning

Et nyt forslag går ud på, at borgere og virksomheder skal kunne indefryse deres energiregninger og betale af over flere år.

Regeringen vil lade borgere og virksomheder indefryse deres høje energiregninger det kommende år, så de kan afdrage på gælden over de kommende år.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde om de stigende energipriser onsdag.

- Det betyder, at hvis prisen på el, gas og fjernvarme kommer over prisen fra sidste efterår 2021, så vil man kunne udskyde betaling af det overskydende beløb på et senere tidspunkt og afdrage det over flere år, siger hun.

- Regningen er der sådan set stadig, men det kan betyde meget for familier og små virksomheder at kunne sprede regningen ud over flere år, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Private og erhvervsdrivende ramt hårdt

TV 2 Lorry har længe fortalt, hvordan både privatpersoner og virksomheder har haft svært ved at få økonomien til at hænge sammen på grund af de stigende energiregninger.

Helt tilbage i januar - før krigen i Ukraine - advarede Spar-købmanden Morten Wagner Larsen om, at de allerede dengang forhøjede energipriser satte sit spor i butikken i Tikøb.

I midten af juni måned talte TV 2 Lorry med familiefaren Patrick Iversen Larsen, der fandt på kreative løsninger for at spare penge.

Og i begyndelsen af september talte TV 2 Lorry med Pizza Huset på Gothersgade, hvor ejer Elmi Vila nu overvejede at hæve priserne på en pizza med 20 kroner.

Men hvis der kan samles flertal bag onsdagens forslag, kan de altså nu vælge en afdragsordning.

Håber på hurtig aftale

Mette Frederiksen siger på pressemøde, at regeringen vil forhandle om forslaget med Folketinget og vil søge at hastebehandle forslaget, så det indføres inden vinter.

Mange borgere bliver ramt af de høje priser på el og gas, som for manges vedkommende er mangedoblet.

- Rigtig mange danske familier kommer til at opleve, at udgifterne til strøm kan stige mange tusind kroner om måneden, siger Mette Frederiksen om situationen frem mod vinter.

Regeringen lægger op til en frivillig model. Staten vil stille penge til rådighed for energiselskaberne, hvilket betyder, at det er borgernes energiselskaber, de skal henvende sig til.

Ordningen skal gælde et år, men det skal være muligt at betale tilbage i løbet af flere år.

Hvis man forbruger mere energi, skal man stadig betale regninger, understreger regeringen.

- Det er noget, vi gerne vil have hurtigt på plads med Folketingets partier.

- Jeg forventer, vi kan have de første møder allerede i morgen aften. Det her kræver, at alle er i arbejdstøjet, og at vi finder løsninger med hinanden, siger finansminister Nicolai Wammen (S).


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

20190718-145652-1-6000x4000ma

Fik nej for fire år siden - nu skal det igen granskes, om vi kan bade i hele havnen

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag


Lorryland


Forsiden lige nu

Se flere