Elever skal genhuses i lokaler med PCB

Halsnæs Kommune besluttede i denne uge at lukke en blok af Lerbjergskolen i Hundested på grund af for høje koncentrationer af stoffet PCB.

Foto: TV2/Lorry

Nu overvejer kommunen imidlertid at genhuse eleverne i en anden blok, hvor der også er PCB - dog ikke i de samme mængder. Det skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.

Halsnæs Kommune har i et brev bedt embedslæge Kåre Kristiansen om tilladelse til at genplacere børnene i blok 1. Her er der tidligere konstateret et PCB-niveau på over 3000 nanogarm per kubikmeter luft. Det betyder normalt, at lokalerne skal fraflyttes indenfor et år.

Embedslægen skriver i sit svar til kommunen, at »selvfølgelig ville en flytning af eleverne, alt andet lige, til lokaler helt uden PCB medføre mindre risiko for helbredsskade, men risikoen for helbredsskader i den aktuelle situation er med vores nuværende viden meget ringe«.

PCB (polychlorerede biphenyler) er en af verdens ti farligste miljøgifte, der blev totalt forbudt i 1982. Det er eksponering til høje niveauer over længere tid, der kan være helbredsskadeligt.

Skolebestyrelsen på Lerbjergskolen ønsker først at kommentere situationen efter et møde i næste uge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik