Elever og studerende går på barrikaderne

Landets studerende er utilfredse med regeringens uddannelsespolitik.

Derfor demonstrerer de onsdag.

Hvis politikerne kigger ud på Christiansborgs Slotsplads onsdag, vil de formentlig se frygtelig masse unge mennesker med bannere.

De unge studerende, der selv satser på, at "flere tusinde" møder op, har nemlig tænkt sig at demonstrere mod regeringens uddannelsespolitik.

Under parolen "Nej til mindre uddannelse" har Elev- og studenterbevægelsen indkaldt til demonstration på Christiansborg Slotsplads klokken 16.

- Regeringen må beslutte, om den vil stå på de studerendes og ungdommens side og lade os tage uddannelse, eller om den vil smækker uddannelsesdøren i ansigtet på tusindvis af unge, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd, Jakob Ruggaard.

De studerende er utilfredse med en række af regeringens tiltag, som de mener forhindrer unge i at tage en uddannelse.

- Vi synes, det er rigtig ærgerligt, at regeringen op igennem 00'erne har sagt, at flere skal tage en ungdomsuddannelse og flere skal uddanne sig.

Og når vi så gør det, så får vi at vide, at det skal vi ikke, siger formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Philip Dimsits og fortsætter:

- Det siger de ved at fjerne retskravet til kandidatuddannelserne på universitetet og ved at indføre karakterkrav på ungdomsuddannelserne.

I dag har de studerende et retskrav på at fortsætte på deres studies overbygning, men i april forslog Kvalitetsudvalget, der er nedsat af regeringen, at der skal indføres adgangskrav til kandidatuddannelserne.

De unge protesterer desuden mod, hvad de ser som nedskæringer og underfinansiering, som de mener fører til meget få timer på blandt andet professionshøjskolerne.

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning forventer, at der vil være undervisningsnedlæggelser på op mod 20 gymnasier, erhvervsskoler og handelsskoler i hele landet.

Samtidig vil der være samlinger på forskellige fakulteter på universiteterne, og busser i hele landet vil samle elever op og køre dem til demonstrationen i København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere