Elever gider ikke spise moderne skolemad

Det skulle være et forkromet frokost-tilbud til de københavnske skolelever. Men eleverne gider simpelten ikke spise maden. Danmarks største satsning på skolemad, EAT, der blev indført i Københavns Kommune i august måned sidste år, ligger underdrejet, oplyser P4 København.

Skoleeleverne på 43 skoler skulle have sund, lækker og økologisk frokost bestilt og betalt af forældrene på Internettet, leveret til skolen, uddelt af eleverne selv i en skolebod og serveret i omgivelser, som de unge selv skulle indrette.
Samtidig skulle EAT give en ny og glad madkultur på skolerne, som kokke og madesperter fra Københavns Madhus var med til at udvikle, og særlig personale skulle støtte. Og ambitionen var, at 25 procent af eleverne skulle købe frokosten til 23 kroner. Men nu - mere end et halvt år senere - viser tallene, at kun omkring syv procent af skoleeleverne i København i gennemsnit køber i EAT-boden. På Tagensbo Skole i Københavns Nordvestkvarter er det kun mellem to og fire elever - ud af 470 - der bruger EAT. Maden er bl.a for dyr, siger skoleleder Jens Husum. Og da skolerne skal bestille mindst 10 madpakker ad gangen, smider Tagensbo Skole hver dag mad ud, for den må ikke sælges kontant. Det får Cecilia Lonning, Venstres medlem af Børne- og Ungdomsudvalget til at forslå, at EAT skrottes, hvis ikke tallene bliver bedre inden for en bestemt deadline. Københavns Madhus tror dog stadig på EAT, og vil søsætte en reklamekampagne på skolerne i april. Men direktør Anne-Birgitte Agger erkender over for P4 København, at der må være en deadline for, hvor længe EAT skal prøve at få fat i eleverne. EAT har foreløbig kostet de københavnske skatteborgere 40 millioner kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik